Annonce
Ærø

Kommentar: Ny kampagne skal få indbyggertal for Ærø over 6000

Anders C. Østerby, lokalredaktør.

Ærøboerne bliver færre og færre. 1. januar 2000 var der 7392 indbyggere i kommunen, og siden er befolkningstallet dalet støt og roligt. 1. oktober i år faldt det for første gang til under 6000. Det er Ærøs største udfordring nu og i de kommende år at få vendt den udvikling, hvis Ærø skal blive ved med at være det, Ærø er i dag.

Derfor sætter Fyns Amts Avis i en ny kampagne fokus på bosætning. Målet er, at vi et år senere, den 1. oktober 2020, igen er over 6000 indbyggere på Ærø.

Ærø er som så mange kommuner uden for de større byer udfordret af en befolkningssammensætning med mange ældre. De tal, som kommunen offentliggør hver måned, viser, at der hver måned dør langt flere, end der bliver født. Derfor skal den manko opvejes af, at mange vælger at flytte til, og samtidig skal der være færre, der flytter fra øen igen, for at det samlet ender med et plus.

Regnestykket er simpelt, men det er øvelsen bestemt ikke. For Ærø kæmper mod nogle helt uundgåelige bespænd. Først og fremmest er det, der er charmen, også en barriere: At vi er på en ø, som man kun kan komme til og fra med færge. Dernæst er der ikke uanede muligheder, når det kommer til job. Så selv om der er mange, der føler sig fristet af ø-livet, skal der noget til for at tage springet.

Vi kommer i kampagnen ikke til at male et rosenrødt billede af livet på Ærø. For selvfølgelig er der negative sider ved at bo på en ø, ligesom der er positive. Vi vil derfor pege på både udfordringer og mulige løsninger. Vi vil give inspiration og høre om de erfaringer, folk har gjort sig. Vi vil tale med både tilflyttere om, hvorfor de er flyttet til, og med nogle, der vælger at flytte igen. Vi vil se på infrastruktur, pendlervilkår og boligmarkedet, og vi vil tale med virksomheder om, hvordan de kan tiltrække arbejdskraft.

Vi skal hele vejen rundt, og du må meget gerne bidrage. Hvad ville du gøre, hvis du skulle overbevise en bekendt om at bosætte sig på Ærø? Og hvad synes du konkret, man bør gøre for at vende udviklingen? Kom med dine ideer, og hold dig endelig ikke tilbage, det må gerne være vilde idéer. Send dem til redaktionen på aeroe@faa.dk - jo flere, der bidrager, des større er chancen for at nå målet: + 6000.

Vi skal hele vejen rundt, og du må meget gerne bidrage. Hvad ville du gøre, hvis du skulle overbevise flere om at bosætte sig på Ærø? Og hvad synes du konkret, hvad man bør gøre for at vende udviklingen?
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce