Annonce
Sport

Kommentar: Mathias Greve cementerer myten om OB

Sportsredaktør Leif Rasmussen

Der er mange myter i fodbold. En af dem er, at når spillere forlader OB, så gør de det betydeligt bedre, end de har gjort i Ådalen.

Den myte er ikke just blevet punkteret i den seneste tid. Først tog Anders K. Jacobsen til Sønderjyske og spillede som befriet og har været med til at placere sønderjyderne i top seks. Mathias Greve tog til Randers FC og er blomstret og har også hjulpet kronjyderne tæt på en top seks-kvalifikation.

Lars Abildgaard er sportsredaktør for Randers Amtsavis og havde før forårssæsonen beskrevet Langeskov-drengen Mathias Greve som en af de blot fire sikre i holdets startopstilling.

- Han har været en gevinst. Hans store løbearbejde og evne til at skabe noget med løb gennem kæderne har gjort ham værdifuld for holdet. Og så scorer han også indimellem. Altså er han sikkert valg på kanten, og så må de andre kantspillere slås om den sidste kantplads, siger Lars Abildgaard til Sport Fyn.


Hans store løbearbejde og evne til at skabe noget med løb gennem kæderne har gjort ham værdifuld for holdet.

Sportsredaktør Lars Abildgaard i Randers


I OB var Greve kun marginalspiller og hans potentiale blev aldrig forløst og der skulle skabes plads til andre.

Det er egentlig forståeligt nok, hvis disse andre får OB til at spille bedre og skaffe bedre resultater. Derfor skal OB nu definitivt vise, at holdet er mindst på niveau med Randers og Sønderjyske. Det er de to kommende modstandere, så der er angribere og midtbanefolk, som skal gøre en forskel.

Issam Jebali er OB's topscorer med fire mål - han scorede dobbelt både mod FCK og AGF på dejlige septemberbaner, men har så ikke rørt på sig siden. I ingen af de elleve seneste kampe i Superligaen - ja tolv med pokalmodstanderen FC Midtjylland - har OB lavet mere end et mål på naturgræs. 2-0-sejren i Farum var undtagelsen.

Derfor er det på tide at slå gækken løs, selv om Randers gladelig vil tage det ene point med hjem for at fastholde forskellen på seks point mellem de to hold. Den forskel vil OB næppe kunne hente på de sidste fire grundspilsrunder.

PS: Det er nemt at affeje eks-OB'eren Nicklas Helenius' seks mål i tre kampe for Silkeborg, for det er jo på et helt andet niveau nede i 1. division....

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce