Annonce
Fyn

Kommentar: Ingen grænser for hvad Søren Kragh kan opnå

Annonce

Med to fingre i vejret strøg Søren Kragh Andersen fra Strib over målstregen i fredagens etape i Tour de France. De to fingre markerer en af de største fynske - og danske, i øvrigt -  idrætspræstationer nogensinde, nemlig at 26-årige Kragh nu har taget to etapesejre i 2020-udgaven af Touren. Den første snuppede han i lørdags.

Med sine sejre sætter den 26-årige fynbo to streger under, at der ikke er nogen grænser for, hvor langt han kan nå i sin karriere med sit fantastiske talent på en cykel - også teknisk - samt med sit overblik og snuhed.

Kragh er nærmest født på en cykel og sidder rent faktisk lige så godt på en mountainbike som på en racer. Som hans far, Henrik Kragh fortalte til Sport Fyn efter sønnens første etapesejr: Nogle gange kunne vi se Søren køre afsted på sin mountainbike med skovl og spade i hænderne for at lave sine egne op- og nedkørsler. Og så afprøvede ham dem igen og igen.

Søren Kragh kan læse et felt - han lugter når der er lidt uenighed om, hvad der skal ske, og/eller de andre ryttere er lidt møre - og så slår han hullet. Og som den stærke enkeltstartsrytter, Søren Kragh også er, så er "den ensomme rytters ridt" en ønskeposition for fynboen. Han har nemlig benene - og evnen til at "æde sig selv" - til at køre de sidste kilometer hjem alene. Fredag var Kragh flere gange oppe på over 70 kilometer i timen på de sidste kilometer.

I  lørdags hamrede Søren Kragh de sidste tre kilometer hjem, og fredag var det 15 kilometer alene. Og specielt i fredagens sejr var det helt tydeligt, at den fynske rytter gik i sit enkeltstarts-mode, hvor han er så svær at bide skeer med. - Det er ubeskriveligt. Jeg har ikke ord for det. Det er derfor, jeg kører cykelløb, sagde Kragh i sit første interview efter fredagens sejr.

Der er to danskere, der har vundet to etaper i samme Tour de France - Bjarne Riis i 1996 og Michael "Kyllingen" Rasmussen i 2007. Begge ryttere har efterfølgende haft dopingens skygge hængende over sig.

Da jeg besøgte Søren Krag i barndomshjemmet i Strib i 2015 - efter at den fynske rytter havde sikret sig en andenplads i Tour de Fjords i Norge - kaldte han Bjarne Riis og Michael Rasmussen for ”junkies” i deres aktive karriere. Og han gav udtryk for sin tro på sportens fremtid trods det uføre, doping havde bragt den i.



Måske er der mere glimmer at hente for Søren Kragh - snart. Forårsklassikerne er blevet efterårsklassikere på grund af coronakrisen, og Krag viser, at han skal tages alvorligt i kampen om sejren i blandt andet Flandern Rundt


- Jeg tror på, at cykelsporten er renere end nogensinde. Der vil altid være nogle, der forsøger at snyde, men generelt har der været en markant oprydning i sporten, tilføjede Kragh.

21 danske etapesejre i Touren er det blevet til. Heraf to til Fyn i 2020. Der skulle gå 17 år, før Jakob Piils etapesejr i 2003 blev fulgt op af en ny fynsk triumf.

En dobbelt-triumf.

Søren Kragh har altid haft Fabian Cancellara som sit store forbillede og flere gange udtalt: - Hvad Cancellara kan gøre - det kan jeg også. Og det har Kragh om noget vist i Tour de France i 2020.

Krag kommer aldrig til at vinde Touren. Han kan ikke komme over bjergene. Men det er hellere ikke dér, fynboen skal slå til. I sådan et stort etapeløb skal han markere sig, når en etape ligger til ham.

Og måske er der mere glimmer at hente for Søren Kragh - snart. Forårsklassikerne er blevet efterårsklassikere på grund af coronakrisen, og  Krag viser, at han skal tages alvorligt i kampen om sejren i blandt andet Flandern Rundt - en sejr, som har været hans drøm siden barndommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Analyse: Det var Mette Frederiksen, der pressede Frank Jensen ud

Svendborg For abonnenter

Droppede København for at fokusere på Svendborg: Nu er scenekunstner nomineret til årets kulturpris

Annonce