Annonce
GOG

Kommentar: GOG skal komme med det hele

Annonce

Da programmet for ligaens grundspil blev offentliggjort, var der med garanti ikke nogen i håndboldverdenen - heller ikke i Gudme - der ville have peget på GOG's hjemmekamp mod Lemvig-Thyborøn torsdag den 7. november som en nøglekamp for fynboerne. Men det har kampen udviklet sig til at blive. Både fordi to point i grundspillet er en nødvendighed for GOG, men mindst ligeså meget fordi GOG-spillerne med en lidt skrøbelig tro på sig selv og som hold lige nu har brug for et mentalt rygstød af de markante for at have en chance for at komme godt videre i et hektisk og afgørende program i de kommende uger.

Med kun otte point for ni kampe er GOG i den usædvanlige situation, at den ambitiøse klub er placeret uden for top-otte - altså uden for feltet til slutspil - på en niendeplads. Så tidligt i ligasæsonen er placeringen ingen katastrofe. GOG har således kun tre point op til Bjerringbro-Silkeborg på fjerdepladsen - den første placering, der giver point med til slutspillet. Men GOG skal altså se at få sig hægtet på det felt, der jagter top-fire, og derfor er to point mod Lemvig-Thyborøn, der på næstsidstepladsen med kun fire point kæmper for overlevelse, en absolut nødvendighed.

Men en sejr er altså også helt nødvendig som mentalt rygstød. Fynboerne har tabt tre ligakamp på stribe - til Skjern ude, Sønderjyske hjemme og senest mandag aften til Bjerringbro-Silkeborg ude. På tirsdag venter endnu en "must win"-kamp - denne gang på udebane - mod KIF Kolding, der ligger tredjesidst med kun fem point. Og allerede på søndag er der mere "must win", når GOG tager imod svenske Kristianstad i Champions Leagues gruppe D i Odense. I den tætte gruppe - med svære udekampe i vente - skal fynboerne holde sin hjemmebane, hvis drømmen om adgang til turneringens knockoutfase skal gå i opfyldelse.

Så GOG skal komme med det hele torsdag aften i Gudme. De gule skal tage de bedste perioder - og den generelle fremgang - med fra nederlaget til Bjerringbro-Silkeborg, og undgå de udfald - ikke mindst i forsvaret - hvor holdet tabte meget på gulvet. Der skal ikke bare to point - men to spillemæssigt overbevisende point - på kontoen mod Lemvig-Thyborøn.

Der skal ikke bare to point - men to spillemæssigt overbevisende point - på kontoen mod Lemvig-Thyborøn

GOG-chef har trænet gæsternes es

Lemvig-Thyborøn Håndbold ligger nummer 13 og næstsidst i ligaen med kun fire point. GOG ligger nummer ni med otte point. Begge hold har spillet ni kampe.

Trods placeringen i bunden har nogle af Lemvig-Thyborøns resultater været ret så spektakulære. 13. september vandt vestjyderne 35-31 hjemme over Bjerringbro-Silkeborg, og 4. oktober tabte de kun med et enkelt mål - 27-28 - hos sidste sæsons vinder af "the double" og rækkens nuværende tophold, Aalborg Håndbold.

Lemvig-Thyborøns store profil er højrebacken Jonas Langerhuus, som GOG-cheftræner Nicolej Krickau rent faktisk har trænet i Skanderborg Håndbold.

- Jonas kan gøre ondt på ethvert hold. Og ellers er Lemvig-Thyborøn et hold, der arbejder hårdt, og som man ikke skal række en finger, for så tager det hele hånden. Men det er selvfølgelig en kamp vi skal vinde , som Krickau udtrykker det.

GOG har fortsat stor fokus på at få optimeret sit forsvar. Det var reelt også et sammenbrud i forsvaret i anden halvleg, der kostede muligheden for point hos Bjerringbro-Silkeborg, mandag aften. GOG førte ellers med et enkelt mål ved pausen.

Henrik Tilsted, venstre fløj hos GOG, er formentlig ude, som han også var det i Silkeborg. Tilsted vred om på knæ og ankel på højre ben ved træningen i lørdags.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Efterlysning: Hvad systuen gemte

Faaborg-Midtfyn

Se dem her: Lyngvilds syv omstridte billeder fra Faaborg Kirke

Ærø For abonnenter

Turist undrer sig over tætpakkede færger: - Er der fokus på coronasmitte?

Annonce