Annonce
Sport

Kommentar: Derfor blev det Søren Kragh Andersen

Søren Kragh Andersen jubler efter sin første etapesejr ved Touren. Foto: REUTERS/Anne-Christine Poujoulat
Annonce

Det stod allerede klart ved et af de første møder i kårings-komiteen, at cykelrytteren Søren Kragh Andersen ville blive svær at slå af pinden i et ellers meget stærkt felt af kandidater til årets sportsnavn på Fyn år 2020.

Komiteen havde tabt sit hjerte og hjerne til manden fra Strib, der først stak af fra feltet i 14. etape og senere smuttede ud af et hul tæt ved kantstenen på 19. etape og sagde farvel og tak for ikke senere at se sig tilbage.

Sportsredaktør Leif Rasmussen

Og det i verdens hårdeste cykelløb Tour de France, som føles større end et verdensmesterskab ikke mindst på grund af hele klodens opmærksomhed.

Danmarks Idrætsforbund og BT gav sine priser til andre fynboer. Lasse Norman Hansen og Rasmus Lund med Casper Jørgensen som træner løb med prisen som årets nationale sportsnavn sammen med det øvrige 4000 meter-hold efter VM-guld og verdensrekorder.


Typisk for knægten fra Strib måtte han kæmpe imod følgerne af festivitassen efter begge vundne etaper.


Viktor Axelsen vandt All England for første gang nogensinde og tog BT's guld.

Men Søren Kragh Andersens præstation var lige den kende mere overraskende og stærk i en verden, hvor det er svært at måle om det højeste er Rundetårn eller et tordenskrald.

Hverken Lasse Norman Hansen eller Viktor Axelsen har formentlig toppet endnu, og det siger noget om deres klasse.

Men at komme sådan nærmest "out of nowhere", som Søren Kragh Andersen gjorde det, var formidabelt.

Typisk for knægten fra Strib måtte han kæmpe imod følgerne af festivitassen efter begge vundne etaper, fordi han er så fokuseret selv i sekunderne efter et løb på at forberede sig allerede under nedkølingen til den næste opgave.

Det er den slags, der skaber sportsfolk i absolut verdensklasse.

Samtlige fem medlemmer af komiteen pegede på Søren Kragh Andersen som årets fynske sportsnavn og hæderen er såre fortjent efter et år med vilde fynske præstationer trods COVID-19's mange kædebrud undervejs.

Der er nok at være stolt af på Fyn og atleterne fik vist, at selv under svære betingelser i en samfundskrise er der en vej og et smuthul med plads til et satanisk udbrud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Corona-eksperten: Sådan kan vaccinen komme til at ændre din hverdag

Annonce