Annonce
Fodbold

Kommentar: De gamle spillere mister hurtigt værdi i corona-krisen

KOMMENTAR: Det er ikke sikkert, at Søren Lerby tog den store universitetsgrad sideløbende med sin fodboldkarriere, men han sagde alligevel noget af det klogeste, der er sagt i fodboldverdenen og som holder til alle tider:

"Man er ikke bedre end sin sidste kamp......"

Det er blevet en sandhed med langt større aktualitet i disse corona-tider, fordi ingen fodboldspillere kan få lov at vise, hvad de er værd. Og sådan er det vel også for selv de virtuoser, der spiller første-violin i verdens store koncerthuse. Man kan øve sig hjemme i køkkenet, men det manglende samspil gør selv de allerstørste ringere, fordi timingen er væk og dirigenten også.

Det kan ingen videokonference erstatte.

CIES Football Observatory i Schweiz er et anerkendt fodbold-analyseinstitut, som værdiansætter spillere efter en algoritme med mange indlagte præmisser som alder, kontraktlængde, klubtilhørsforhold, position, karriereforløb og senest resultater og så videre.

Nu har instituttet regnet ud, at hvis der ikke bliver spillet kampe før udgangen af juni, inden det næste transfervindue bliver lukket og ingen kontrakter fornyes, så vil værdien af spillerne fra de fem største ligaer i Europa, England, Spanien, Italien, Tyskland og Frankrig falde fra 32,7 milliarder Euro til 23,4 milliarder - et fald på 28 procent.

Der er ikke noget at sige til, at forhandlingerne mellem Bayern München og Manuel Neuer er svære. Han har som 34-årig kontrakt til næste år, men ser sig selv fem år mere i klubben.

Ifølge CIES er de største værditab på ældre spillere med relativt korte kontrakter og hvis de i modsætning til Neuer har spillet mindre i denne sæson end i den foregående, er de udsatte.

Eksempelvis er Paul Pogbas værdi på markedet faldet med næsten halvdelen fra 65 millioner euro til 35 millioner euro.

Den franske klub Olympique Marseilles har en del spillere, der har toppet og skal tjene de sidste store penge ved den franske riviera. Derfor er klubben hårdest ramte procentuelt af samtlige klubber i de store ligaer. OM's spillere vil i samlet værdi have mistet 38 procent ved udgangen af juni.

De store handler og de store transferbeløb vil altså blive mindre og det vil også smitte af på transfer-beløbene, når de dansk klubber skal foretage salg og køb i det kommende transfervindue.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø For abonnenter

Mistillid, illoyalt og ufortjent: Fond opsiger samarbejde om solcellepark med forening, den selv har stiftet

Langeland For abonnenter

Ejere svarer igen på kraftig kritik: - Havnen er i meget bedre stand i dag

Ærø

Klumme: Jeg har arvet en guldbarre

Annonce