Annonce
Ærø

Kommentar: Ærø-redaktionen lancerer ny klumme med fokus på Ærøs natur

Rikke Brunsgaard Andersen
Annonce

Ærøs natur er god for sjælen. Det tror jeg, at de fleste af Ærøs beboere kan skrive under på. For har man besøgt Ærø, vil man straks være klar over, at naturen her er helt unik. Man gribes om hjertet, hvad enten man ser ud på det sydfynske øhav fra øens kuperede nordside, vandrer i den dramatiske natur ved Voderup klint, eller skuer ud over de bølgende kornmarker ved Thorup.

Mange af Ærøs beboere er flyttet til øen netop på grund af naturen. Adskillige har en historik med stress, depression og udbrændthed efter et hektisk liv i storbyen. For de fleste har mødet med Ærøs natur været en stor del af deres helingsproces. For det er faktisk videnskabeligt bevist: Naturen kan være blodtrykssænkende og giver generelt højere livskvalitet. Derfor kommer det nok heller ikke bag på nogen, at Ærøs største attraktion er naturen i sig selv. Natur øger vores velvære, vores sundhed og endda vores økonomi her på Ærø.


Af flere grunde er naturen altså noget, som optager rigtig mange på Ærø.


Men selvom vi alle kan blive enige om, at Ærøs natur er unik og værd at bevare, så kan enigheden også ofte stoppe der. For når Ærø Kommune sammen med Better Energy vil opsætte solceller på markerne ved Thorup, angiveligt til glæde for klima og biodiversitet, så er mange af den modsatrettede opfattelse, at en solcellepark vil skamfere den ærøske natur. Og når klokkefrøen ikke længere kvækker ved Voderup Klint, vil nogen mene, at dette blot er naturens gang, mens andre vil hævde, at det er resultatet af mange års svigt fra kommunen.

Af flere grunde er naturen altså noget, som optager rigtig mange på Ærø, og det er derfor, vi mener, den er værd at tale om her i vores lokalspalter.

Naturfredningsforeningen afholdt søndag Naturens Dag for netop at sætte fokus på naturen. Af samme årsag vil Fyns Amts Avis’ Ærø redaktion fremover sætte ekstra fokus på dette område. Det vil vi blandt andet gøre ved hver uge at lade en fremtrædende stemme i debatten komme til orde ved at bidrage med en naturklumme om et relevant og aktuelt emne, der vedrører den ærøske natur.

Alle er velkomne til at bidrage til debatten med læserbreve eller tips til natur-initiativer, der kunne have redaktionens interesse. Rigtig god fornøjelse.

Naturklummeskribenter på Ærø-redaktionen

Seks markante ærøboere, der på hver deres måde beskæftiger sig med og interesserer sig for Ærøs natur, vil fremover bidrage til en ugentlig natur-klumme.

Bent Juul Sørensen: Landmand og politiker.

Nils Ørum: Statsautoriseret naturvejleder.

Bjarne Mahler Schou: Arkitekt og sekretær i Ærøs Naturforening

Ruth Nøjgaard: Folkeskolelærer og hortonom.

Lars Briggs: Biolog og leder af Amphi consult

Kim Bang Jensen: Folkeskolelærer og medlem af Det Grønne Råd på Ærø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Annonce