Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kom til seminar: Det skal være lettere at slå sig ned på landet i Faaborg-Midtfyn

Illustration: Hjørdis Plato
Alle med interesse i at gøre kommunens landsbyer til et bedre sted at flytte hen er inviteret til et seminar lørdag 23. november.
Annonce

Faaborg: Når man gerne vil have flere mennesker til at flytte til Faaborg-Midtfyn, så gælder det om at rydde hindringer af vejen. Derfor inviterer kommunen nu til et bosætningsseminar, som er tiltænkt aktive i lokalrådene, enkeltpersoner, erhvervsråd og andre organisationer samt politikere.

Her skal man tale om mulighederne for at organisere sig og ad den vej gøre vejen til samlede bosættelser eller renovering af enkeltejendomme i områder nemmere.

Seminaret holdes lørdag 23. november klokken 10-16 i på rådhuset i Faaborg. Det er gratis at deltage, men man skal tilmelde sig på anerl@fmk.dk senest 18. november.

Kommunens mål er, at der i 2030 er 3000 flere indbyggere end i dag – og at 1000 af disse er kommet til udenfor de større bosætningsbyer.

En af barriererne for denne udvikling er finansiering – både af private boliger og af erhverv. Mange oplever fortsat en stor tilbageholdenhed fra den traditionelle finansielle sektor, når det handler om at yde lån til investeringer i landdistrikterne, lyder det fra borgmester Hans Stevnsager.

Annonce

Konkrete løsninger

På programmet 23. november er blandt andet et oplæg ved Bjarne Nielsen, der fortæller om historien, forudsætninger og udfordringer ved landsbyfornyelse i Vestervig. Derudover taler Peter Plant fra den sjællandske landsby Torup om organisering og finansiering af landsbyskabelse, og Uffe Madsen, tidligere direktør for Folkesparekassen, deler sine tanker om regional og lokal styring af udlån.

Deltagerne kommer også til at arbejde i fremtidsværksteder i grupper med spørgsmålet: Hvordan kan vi arbejde med konkrete løsninger i Faaborg-Midtfyn?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce