Annonce
Svendborg

Kom til indvielse: Vildmandsforening har fået en bålhytte

Vildmandsforeningen i Svendborg har fået sin egen bålhytte, og den bliver indviet 15. november. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær.

Det bliver en stor dag i Vildmandsforeningen, når dørene slås op i en ny bålhytte.

Svendborg: Der findes vel næppe et bedre sted for vildmænd at samles ved end i en bålhytte. Og det er netop det, som Vildmandsforeningen i Svendborg får mulighed for.

Bålhytten, som foreningen gennem mere end et år har arbejdet på at skaffe fondsmidler til og er blevet bygget op ved Svendborg Natur- og Miljøskole på Skårupøre Strandvej, står klar til at blive indviet. Det sker torsdag den 15. november.

Og det bliver en festlig dag for foreningen, fortæller formand Knud Fruerlund Hansen.

- Det er faktisk halvandet år, vi har kæmpet for det her, så det er en meget stor dag, som vi har ventet længe på. Vi er dybt taknemmelige over for de donationer, vi har fået fra vores sponsorer, siger formanden om hytten, der har kostet omkring 200.000 kroner.

Vildsmandsforeningen blev stiftet for et par år siden og er for mænd, der har eller har haft en diagnose på en alvorlig sygdom (KOL, cancer, hjerte-lungesygdom, stress, udbrændthed, diabetes og lignende).

Foreningen arrangerer blandt andet ture i naturen et par gange om måneden, hvor medlemmerne mødes og nyder de helbredende virkninger, udendørsomgivelserne byder på.

Og i den forbindelse giver det god mening for dem at have en fast base, som kan bruges i alle årstider, forklarer Knud Fruerlund Hansen.

- Vi bruger jo naturen i rehabiliteteringen og laver blandt andet bålterapi i relation til ophold i naturen, fordi det forstærker den der beroligende virkning, som naturen har. Derfor har det været vigtigt for os at få nogle forhold, hvor vi kan tænde bål på mange forskellige tidspunkter af året. Også når vejret er som i dag, hvor det står ned i stænger, siger han og fortæller, at bålhytten åbner nye døre for foreningen.

- Det er en bålhytte på cirka 45 kvadratmeter, så der vil være mulighed for, at 30 mennesker kan opholde sig derinde og have det godt. Der er også bygget et shelter og redskabsskur på, sådan at overnatning for en mindre gruppe også er en mulighed, siger han.

- Og så ligger den lige på Øhavsstien, så i princippet kan øhavsturister benytte sig af hytten, tilføjer formanden.

Indvielsen den 15. november begynder klokken 15.00, og borgmester Bo Hansen (S) vil stå for at klippe snoren til den nye bålhytte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Dispensationer i stride strømme

Annonce