Annonce
Svendborg

Kom til fest: To munke sætter punktum for fem års byfornyelse

Den fejende franciskanermunk fik fast grund under fødderne, da chefen selv, Tobias Stougaard (th), og en ansat fra Stougaard anlæg og pleje, onsdag formiddag lagde sidste hånd på arbejdet med at opstille Jens Galschiøts statuer. Foto: Katrine Becher Damkjær
De to sidste franciskanermunke, der skal formidle Klosterplads' historie, er nu sat op. Opsætningen er samtidig et punktum for det store projekt "Liv i min by", der blandt andet forbinder Svendborg havn med bymidten.

Svendborg: Den ene sidder med næsen i en lille bog, mens den anden møjsommeligt skal feje trappen i Munkestræde i de mange kommende år.

Der er naturligvis tale om Jens Galschiøts sidste to munkestatuer, der tirsdag og onsdag fik fast grund under fødderne på Klosterplads i Svendborg og dermed sætter et endeligt punktum for anlægget af nye byrum i Frederiksgade og på Klosterplads.

To af dem var forsinket

Den 3. juli i år blev de nye byrum i projektet "Liv i min by" i Frederiksgade og på Klosterplads og "Den Blå Kant" på Frederiksøen indviet.

Den læsende munk er kommet op på trappen på Klosterplads. Han har et par middelalderlige briller på næsen, og holder bedende en hånd frem mod de forbipasserende. Munken er udført af Jens Galschiøt, der i øvrigt har brugt sin egne fødder som model for munkenes bare ditto. Foto: Katrine Becher Damkjær

På Klosterplads var der da en stor fejring, hvor Flemming Madsen (S), formand for kommunens teknik og erhvervsudvalg, og Jens Galschiøt i fællesskab afslørede den første munk.

Brillerne som den siddende munk på Klosterplads bærer, vil den observante læser måske kunne huske fra filmen "Rosens navn" fra 1986, hvor hovedrolleindehaveren Sean Connery havde et par magen til i sin rolle som franciskanermunken William af Baskerville . Foto: Katrine Becher Damkjær

- Vi havde håbet, at vi kunne indvie alle tre statuer i starten af juli, men ham Galschiøt havde brug for mere tid, siger Flemming Madsen.

Annonce

Ingen konkrete planer

Med det sidste punktum sat i projektet "Liv i min by" er det oplagt at spørge om, hvad det næste byfornyelsesprojekt i Svendborg bliver, men Flemming Madsen kan fortælle, at der lige p.t. ikke er konkrete planer.

Jens Galschiøts to sidste munke er kommet op på Klosterplads i Svendborg, hvor de skal formidle pladsens historie og Svendborgs kulturarv. Foto: Katrine Becher Damkjær

- På et tidspunkt vil det være oplagt at få gjort noget ved Møllergade, som Klosterplads leder op til. Og derefter Kattesundet og Gerritsgade. Men der er ingen konkrete planer lige nu, understreger han.

På fredag d. 26. november klokken 16 bliver de to sidste munke afsløret til en lille fernisering på Klosterplads. Både Flemming Madsen, Jens Galschiøt og Nils Valdersdorf Jensen fra Svendborg Museum vil være til stede.

Annonce
Ærø For abonnenter

En skorstensfejer, en læge og en militærmand: Mød de nye ansigter i Ærøs kommunalbestyrelse

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Anns mand vidste, at hun var lesbisk: Alligevel giftede de sig

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Konkursramt vvs'er og arkitektfirma i konflikt: Beskyldningerne flyver, og store fynske prestige-byggerier forsinkes

Debat

Klumme: Spar ikke på visionerne for børnenes læring og dannelse

Søsiden

Når standardfærgen skal spare et kvarter: Ekspres-fart fordobler elforbrug

Lyt: Florin overlever ved at sælge hjemløse-aviser: - Min eneste drøm er, at mine børn får et bedre liv

Erhverv For abonnenter

Nyt fra Svendborgs erhvervsliv: Millionoverskud på ejendomme, overfladebehandling og rengøring - og to tilfredse murermestre

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Debat

Debat: Plejecenter i vest. Tak

Langeland

Bagenkoppernes nye icebreaker: Ny van(d)vittig festival på Sydlangeland

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Ærø

Forvirring om avisbudene: Hvad skal der ske?

Langeland For abonnenter

Her er ugens bolighandler på Langeland

Langeland

Nyt erhvervsnetværk: - Der gemmer sig små virksomheder derude, men vi kan ikke finde dem

Annonce