Annonce
Svendborg

Kom til en særlig sommer på fattiggården

Danmarks Forsorgsmuseum ligger i Svendborg, hvori den fredede fattiggård også befinder sig. Sommeren byder på mange aktiviteter for store og små på museet. Foto: Tim K. Jensen
Annonce

Svendborg: Hele juli er der ekstra meget at opleve i fattiggården i Svendborg, der er nordens eneste fredede fattiggård.

Det forsikrer museet i en pressemeddelelse, hvori de inviterer til oplevelser og aktiviteter for folk i alle aldre.

Udover fattiggårdens autentiske rammer og museets særudstillinger kan Flemming Skærveknuser, museets helt egen Jens Vejmand med 30 års erfaring i at knuse sten, opleves in action tirsdag til lørdag. I de samme dage kan man fra 10 til 14 også høre rørende og pudsige historier, formidlet af folk fra museet.

Årets helt særlige oplevelse er portrætprojektet "Helt tæt på", som er inspireret af museets meget populære fredagsfortællinger på Facebook, hvor skæbnehistorier fra før og nu formidles, bliver historierne om Petra, Magnus, Heinrich, Hermann, Jens og Anders formidlet med både en fortælling og nyfortolkede portrætter. ”Portrætterne er tegnet ud fra gamle forbryderbilleder.

Sådan ser et af portrætterne ud til den nye udstilling på fattiggården i Svendborg. Foto: Svendborg Museum

Museumsassistent Trine Edlich glæder sig til at vise det projekt frem.

- Man kommer pludselig meget tæt på, og jeg har taget mig selv i at sidde og blive lidt betaget af den person, jeg har været i gang med at tegne. Det her er jo mennesker, der har levet her, været her. Gad vide, hvad de tænkte, lige da billedet blev taget?, lyder det fra Trine Edlich, som har skabt portrætterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce