Annonce
Ærø

Kom til dåbsfest på Søby Havn: El-færgen Ellen døbes 1. juni med pomp, pragt og pølser

El-færgen Ellen er klar til sin officielle dåb på havnen i Søby. PR-foto: Peter Therkildsen

Ærø: Den nye el-færge E/F Ellen skal døbes lørdag 1. juni kl. 16 på Søby Havn.

Gudmor til Ellen bliver Christina Clausen fra Danfoss. Danfoss Editron er en af ni partnere i det EU-finansierede E-ferry projekt, og de står bag det elektriske system på el-færgen. Christina Clausen er corporate communications consultant i Danfoss, og så er hun barnebarn af Mads og Bitten Clausen, som grundlagde Danfoss.

Traditionen tro vil Ærøs trafikdirektør, Ærøs borgmester og ikke mindst gudmoderen holde taler, inden Christina Clausen svinger champagneflasken og officielt døber el-færgen.

På dagen byder Ærøfærgerne, Ærø Kommunes færgerederi, der står bag arrangementet, på pølser, lidt koldt at drikke og slik til børnene, mens der også vil være mulighed for at komme ombord på E/F Ellen og kigge sig omkring.

El-færgen skal sejle på ruten Søby-Fynshav og forventes i drift 1. juli./EXP

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Trøjeskifte - og nu holder GOG øje med ham

Læserbrev

Debat: Man mister noget uerstatteligt og unikt på søfartsmuseet, hvis man fusionerer

Læserbrev: Jeg er ikke fra Marstal, har ikke familie på øen, har aldrig boet der. Men jeg har i en årrække arbejdet sammen med Marstal Søfartsmuseum inkl. coasteren Samka. Jeg er bedrøvet på alles vegne i den i Fyns Amts Avis omtalte tvist, men angår spørgsmålet kompetencer og åbenhed på Marstal Søfartsmuseum, så har jeg oplevet det stik modsatte af, hvad jeg har læst i avisen fredag 27. september. Jeg ville ikke tro det, hvis søfartshistorien i Marstal blev formidlet i et sprog tilpasset tidens normer og formidlingstrends. Når jeg besøger museet eller engagerer dets ansatte i mine projekter, er det afgørende, at de, der formidler historien ikke blot har læst den, de har levet den. De er originaler i ordets fineste betydning. Moderniserer man museet, eller fusionerer man det med eksempelvis Ærø Museum, så mister man noget uerstatteligt og unikt, og jeg, sammen med mange andre, kan lige såvel tage til Holbæk, Helsingør eller Hobro. Jeg kender alt til forskningsmiljøer, hvor den viden der genereres, bliver inden for murerne. På Marstal Søfartsmuseum er det omvendt. Søfartshistorien eksisterer mellemfolkeligt - på museet og i byen. Vil man tættere på, kan man engagere sig som frivillig - dem er der mange af hos Marstal Søfartsmuseum - folk arbejder for at bevare en fælles arv og betragter hinanden i øjenhøjde, ph.d., skolelærer, tømrer eller maskinmester. Indfødt eller tilflytter er underordnet - det væsentlige er søfartshistorien som fællesnævner. Hvad angår kompetencer i øvrigt, så har jeg oplevet museets ansatte og frivillige gøre studerende fra 16 nationer nysgerrige på søfartshistorie, respekt. Gennem de seneste seks år har jeg besøgt Marstal Søfartsmuseum med studerende mange gange. Sidste år havde vi 36 internationale arkitektstuderende på ekspedition i Det Sydfynske Øhav. Heraf er der flere, der på eget initiativ har videreudviklet deres relation til museet og tilført Ærø en række udviklingsidéer. At de gider det, baserer sig på den fantastiske imødekommenhed vi har oplevet på museet - uanset om vi var kvinder eller mænd, fra Holland, Hong Kong eller København.

Annonce