Annonce
Ærø

Kom og hør solid blues og country på Skipperkroen

Edisons er traditionen tro på sommertour, hvor de blandt andet kan opleves på Skipperkroen. PR-foto
Det københavnske band Edisons er som sædvanligt på sommerturné.

Marstal: Det bliver et godt gensyn, når det københavnske country/bluesband Edisons kommer til Marstal, hvor de giver koncert på Skipperkroen fredag 26. juli kl. 22.

Edisons har nemlig i næsten tre årtier hver sommer turneret på Fyn og øerne, og det bringer dem igen forbi Skipperkroen, hvor de spiller forrygende versioner af 1950-1960'er hits af Elvis, Buddy Holly, Bob Dylan, Everly Brothers, Johnny Cash og mange flere, ligesom de også spiller egne numre i samme genre.

Edisons har siden midt halvfemserne udgivet adskillige album, og lige for tiden ligger sangen "En uskyldig og gemytlig, hyg’lig cykelcountrysong" fra bandets seneste album "Gi ordet frit" i rotation på P5. Bandet har også optrådt tre sæsoner i TV 2 Top Charlie, TV 2 Go'morgen Danmark og DK4.

Michael Klinke står i front med sang, guitar og mundharpe, og han bakkes op af guitarist Per Anker Andersen, bassist Søren "Sailor" Sørensen og trommeslager Lasse Brandt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Nu igen: To biler udsat for hærværk

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lav en god færgeplan, der fremtidssikrer Ærø

Det er næsten fast arbejde for os på lokalredaktionen på Ærø at skrive om færger. Og det med god grund. Når man taler om kriterier for god journalistik, er væsentlighed et af de vigtigste. Og færgerne er i den grad væsentlige for ærøboerne. Færgen er livsnerven, øens puls og forbindelseslinjen til fastlandet. Hvis man som udefrakommende skal forstå, hvor vigtige færgerne er for ærøboerne, skal man bare se til Marstal, hvor et privat initiativ helt utroligt har formået at genskabe ruten mellem Marstal og Rudkøbing. Nu er Marstal ikke længere en blindtarm eller verdens ende, sådan som flere har beskrevet byen, siden færgen forsvandt. Alle kan være enige om, at færger er vigtige, men der hører enigheden som regel også op. Ligesom der er mandagstrænere efter enhver fodboldkamp, er der også 6000 sofafærgedirektører. Men alene af den grund er det med velberåd hu, at Ærø Kommune, som jo driver Ærøfærgerne, nu sætter gang i en plan for, hvordan fremtidens kommunale færgestruktur skal se ud. Borgmesteren havde ellers ønsket at vente med arbejdet, til der er nogle konkrete erfaringer fra den private konkurrent, Ærøxpressen. Men Mads Boeberg Hansen (K) insisterede på, at man skal begynde at diskutere det allerede nu, og det er en god idé. Naturligvis er det en fin idé at tage bestik af, hvilke konsekvenser den private konkurrent får for den kommunale færgefart. Men der er intet til hinder for, at man begynder at diskutere andre ting allerede nu. Er det for eksempel en god idé at sejle til Ballen eller Lehnskov, og har den plan, som før har været diskuteret og skrinlagt igen, overhovedet gang på jord? Skal de fremtidige kommunale færger være eldrevne eller hybride? Skal færgerne være større end de nuværende tvillingefærger? Og bør man planlægge en løbende udskiftning, sådan som færgedirektør Keld Møller foreslår? Der er nok at tage fat på, og den diskussion kan ligeså godt begynde nu. Der er ingen, der siger, at det, man beslutter nu, skal være bindende. Men bare det at åbne snakken kan føre nye pointer og indsigter med sig, som kan kvalificere debatten og dermed beslutningerne. Og når det kommer til at kvalificere beslutningerne, kunne det måske være en god idé at inddrage ekspertise og fagpersoner udenøs fra for at få nogle friske øjne, der ikke har aktier i ærøsk færgefart, på. Og kunne man forestille sig at inddrage ærøboerne mere, end man har tradition for? Meget tyder i hvert fald på, at færgerne og driften af dem har en vital betydning for ærøboernes livskvalitet og også for bosætning. Derfor bør politikerne i vidt omfang også forsøge at tænke nyt for at tilgodese ærøboer i almindelighed og pendlere i særdeleshed. Hvis bedre færgefart kan holde på flere borgere og måske endda tiltrække flere til øen, vil det da være smukt.

Annonce