Annonce
Langeland

Kolossal lokal opbakning til købmand i Spodsbjerg

Der var overvældende opbakning til borgermødet om en ny købmandsbutik i Spodsbjerg ved borgermødet den 27. september, og det ser nu ud til, at der også er økonomisk opbakning. Foto: Gitte Kjeldal
Lokale støttetilkendegivelser for over 500.000 kr til en fremtidig købmandsbutik i Spodsbjerg
Annonce

Spodsbjerg: Arbejdsgruppen bag en ny købmand i Spodsbjerg havde måske nok både drømt og håbet på stor lokal opbakning, men de er alligevel overvældet over, hvor stor interessen har vist sig at være.

Siden borgermødet i Spodsbjerg 27. september har interesserede kunnet tilkendegive, hvor mange penge de ønsker at støtte en kommende købmandsbutik med. Støtteerklæringerne er ikke juridisk bindende, men arbejdsgruppen betrager alligevel tilkendegivelserne som et tilsagn.

Annonce

Ejerskab til butik

Knud Erik Møller fra arbejdsgruppen er meget tilfreds med interessen.

- Det er overvældende. Jeg tror, vi er oppe over 500.000 kroner, der er givet i tilsagn gennem støtteerklæringerne. Det er en virkelig flot lokal opbakning. En ting er pengene, men det har stor betydning, at så mange støtter idéen. Det håber vi naturligvis også betyder, at de vil støtte butikken ved at handle i den, når den tid kommer. Når man selv har støttet økonomisk, vil man føle et større ejerskab til en butik. Vi kunne muligvis have fået gang i en købmandsbutik hurtigere, men vi mener, det er altafgørende med den lokale opbakning, siger Knud Erik Møller fra arbejdsgruppen.

Annonce

Positive forhandlinger

Arbejdsgruppen forhandler i øjeblikket med bestyrelsen for Tullebølle Brugs om køb af den tidligere brugs i Spodsbjerg.

- Vi er i en rigtigt god og  konstruktiv dialog med bestyrelsen, og jeg håber, det lykkes at købe forretningen. Men bryder forhandlingerne sammen, har vi naturligvis en plan B, som ganske vist vil komme til at tage lidt længere tid at gennemføre. Men lige nu forhandler vi, og jeg vil ikke gå i detaljer om vores planer, men jeg håber bare, at vi kan nå til enighed om købet af den nu lukkede brugs i Spodsbjerg, siger Knud Erik Møller.

Man kan give tilsagn om at støtte købmanden i Spodsbjerg og følge med i, hvordan tingene udvikler sig på arbejdsgruppens Facebook-side "Købmand i Spodsbjerg".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Sprængte hus i luften med et kilo sprængstof: Politiet ved ikke, hvor det kom fra

Ærø For abonnenter

Teknik- og Miljødirektør: Det er ikke kommunens ansvar at skaffe vand til borgere i Lebymark

Ærø For abonnenter

Formand for Søby Vandværk: Kommunen har det overordnede ansvar for adgang til rent vand

Annonce