Annonce
Fyn

Kok bag nyt komfur og chokolademager i ny forretning

1. august åbner Morten Aagaard sin chokoladeforretning i Brandts Passage i Odense efter lidt over et år i Kongensgade. Arkivfoto: Robert Wengler.
Annonce

Gourmetrestauranten The Balcony i Odense overlevede ikke den lange corona-lukning, og 15. juni afsagde skifteretten konkursdekret over restauranten. Peter Steen Secher-Hansen, der sidste efterår fratrådte som direktør for restauranten, er dog ikke færdig med branchen, og han står nu bag komfuret i en anden af Odenses gode restauranter, Gastroteket i Nørregade. Han lover gæsterne fokus på ærlig mad med enkelthed og velsmag - og flippet naturvin.

- - -

Ordet "staycation" blev allerede i 2008 omtalt af Dansk Sprognævn som et nyt ord i det danske sprog, og med coronakrisens bånd på rejsemulighederne er ordet for alvor kommet i brug i år. En af de mange danskere, som holder sommerferien inden for landets grænser, er tidligere børne- og socialminister Mai Mercado, som med sin familie er taget på camping på Fyn. Forude venter Helnæs, Sydfyn og øerne.

- - -

En del af sommeren kommer til at bestå af flytterod for den tidligere tv-baronesse fra Valdemars Slot, Caroline Fleming. Efter i et stykke tid at have beboet prins Joachims villa i Klampenborg - som blev ledig, da prinsen og hans familie flyttede til Frankrig - har hun ifølge Ekstra Bladet anskaffet sig et hus i Hellerup, som nu er klar til indflytning.

- - -

Flytning bliver også en del af sommeren for chokolademager Morten Aagaard, som i marts sidste år åbnede sin forretning med chokoladeværksted i Kongensgade i Odense. Nu er forretningen vokset ud af lokalerne, og 1. august slår han dørene op i en større forretning i Brandts Passage.

---

Bettina Keil skifter også arbejdsadresse - fra Odense Zoo til Odense Teater. Jobbet hedder det samme, sponsormanager, og på teatret skal hun fra august både varetage de trofaste sponsorer og udvikle området, så netværket styrkes, og flere sponsorer kommer til.

---

Han er en mand med flere jern i ilden; Christian Høgel, som i foråret sammen med Laura Feldt modtog en millionbevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til et forskningsprojekt om radikale religioners tiltrækningskraft, er netop blevet udnævnt til professor i middelalderlitteratur ved Institut for Historie på Syddansk Universitet. Han taler fem fremmedsprog og læser desuden blandt andet latin, oldgræsk og arabisk, og så er han for nylig gået i gang med at lære sig selv oldgeorgisk i forbindelse med et internationalt forskningsprojekt om byzantinske fortælleverdener.

- - -

Odense City Rotary klub, som mødes hver torsdag morgen, havde forleden sidste dag inden ferien. Det var grund til flere fejringer - Niels Ibsen fyldte 80 år, og ikke mindre end to medlemmer kunne fejre 50-års-jubilæum: John Hansen og Ole Ulsø meldte sig nemlig ind i klubben tilbage i 1970.

- - -

Som omtalt i Fyens Stiftstidende i sidste uge har sangeren Mads Langer lavet optagelserne til musikvideoen, som ledsager sangen "Life in Stereo", på Lindø Port of Odense, og snart kommer endnu et filmhold til Fyn. Bjarne Reuters historie om Buster Oregon Mortensen skal nemlig genindspilles, og optagelserne begynder på Fyn 10. august med Manfred Weber i hovedrollen som den 11-årige Buster, og Ibi Støving som hans mor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce