Annonce
Navne

Klummeskribent og gymnasie-elev ville ikke undvære fritidsjobbet: - Det handler om at planlægge og koordinere

Det er en god fornemmelse at tjene sine egne penge, og det har 18-årige Nicoline Rasmussen gjort, siden hun blev teenager. Hun begyndte arbejdslivet i sin lokale gymnastikforening. Ved siden af studiet på Svendborg Gymnasium underviser hun nu i svømning og sælger brød i Føtex og ville ikke undvære at arbejde ved siden af sit studie.
Annonce

Hvis Nicoline Rasmussen fra Vejstrup ville have kørekort – og det ville hun – måtte hun selv gå ind i projektet økonomisk. Og det gjorde hun så.

Den 18-årige gymnasieelev, som har skrevet denne søndags klumme om netop det med at tjene sine egne penge, har netop taget kørekort, som hun selv har betalt for.

Det kan hun, fordi hun er bevidst om at lægge til side og spare op, og så har hun indtil nu aldrig prøvet at være arbejdsløs takket være tilknytningen til gymnastikforeningen GS Gudme.

- Jeg begyndte til gymnastik, da jeg var syv år gammel, og senere blev jeg også instruktør som 13-årig, fortæller hun om sin indgang til arbejdslivet.

Annonce

Går efter drømmeuddannelsen

Til daglig studerer Nicoline Rasmussen på Svendborg Gymnasium, hvor hun har matematik A samt fysik og kemi på B-niveau.

Hendes plan er at læse til ingeniør på universitetet, og gerne til kemiingeniør.

- Hvis altså mine karakterer er til det til den tid. Under alle omstændigheder vil jeg gerne være ingeniør, siger hun.

Annonce

Det handler om at planlægge

Foreløbig ligger universitetet halvandet år ude i fremtiden. Indtil da læser Nicoline Rasmussen ufortrødent videre, samtidig med at hun holder fast i det, der er kommet til at betyde så meget for hende; at arbejde.

De seneste seks år har hun altid haft job på hånden som gymnastiktræner, sidste år begyndte hun som svømmetræner i Oure Svømmeklub, og til sin store glæde har hun fået lov at blive i Føtex' bageriafdeling, selvom hun er fyldt 18.

Sidstnævnte job holdt hun fast i under et ophold på Nr. Aaby Efterskole i tiende klasse, og på spørgsmålet, om hvordan hun i dag får et travlt studieliv til at hænge sammen med jo job, er løsningen ret simpel.

- Det handler først og fremmest om at planlægge og koordinere. Og så er Føtex meget large med hensyn til min arbejdsplan. Jeg arbejder altid på de samme dage, og når jeg har brug for det, får jeg også lov til at låne mine forældres bil, siger hun og tilføjer, at det gennem tiden (og stadig) betyder meget for hende, at andre kan bruge hendes arbejdskraft.

-Det giver mig mulighed for at supplere min SU, som ikke rækker så langt. Og så betyder det også, at andre sætter pris på det stykke arbejde, jeg udfører, og det er jeg taknemmelig for. Og nu, hvor jeg er sluppet gennem nåleøjet, betyder det også, at jeg automatisk tager mere ansvar, fordi jeg nu koster mere end de andre, og jeg vil stadig gerne leve op til standarden og gerne lidt højere end den, slutter Nicoline Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Badutspring i boligområderne

Ærø For abonnenter

Overstyrmand på Ellen følte sig hængt ud som corona-syg og klagede til ledelsen: Nu er han fritaget for tjeneste

Annonce