Annonce
Svendborg

Klummeskribent: Byrådspolitiker har kopieret fra min klumme

Søren Kvistgaard, klummeskribent, mener, at byrådspolitiker Dorthe Ullemose (DF) har kopieret og genbrugt en sætning taget fra en af hans klummer. Arkivfoto: Kenneth Skipper.
Søren Kvistgaard, der skriver klummer for Fyns Amts Avis, mener, at Dorthe Ullemose (DF) har genbrugt et af hans udsagn i et læserbrev uden at gøre opmærksom på det.

Svendborg: "Lad os tage den tid, det tager, vise den omtanke, der kræves for at skabe et godt resultat. For god byudvikling handler om langt mere end blot at finde nogle pengemænd, der kan fylde hullerne i byens husrækker ud. Byudvikling er ikke kortsigtet økonomi alene. Byudvikling handler først og fremmest om at skabe attraktive helheder, et humant, indbydende miljø for os, der bor her."

Sådan skrev klummeskribent Søren Kvistgaard i Fyns Amts Avis 15. marts.

Den 2. april slog han op i samme dagblad, hvor han kunne læse stort set samme formulering. Denne gang dog i et læserbrev fra Dorthe Ullemose (DF), der sidder i byrådet i Svendborg.

"Lad os tage den tid, det tager for at skabe et godt resultat. God byudvikling handler om langt mere end blot finde nogle pengemænd, der kan fylde hullerne i byens husrækker ud. Byudvikling handler først og fremmest om at skabe attraktive helheder og et indbydende miljø for os, der bor her," står der i læserbrevet.

Sætningen er direkte taget fra klummen fra marts, mener Søren Kvistgaard, der har henvendt sig til avisen for at gøre opmærksom på det.

- Jeg genkendte den sidste paragraf med det samme. Den havde jeg skrevet, siger klummeskribenten.

- Jeg vil sige, at jeg ikke er meget stødt over det, men jeg studsede bare over det, da jeg læste Ullemoses læserbrev, siger han og tilføjer:

- Men jeg synes helt generelt, at det er et problem, når folk tager ejerskab for noget, de ikke selv har skabt. Om det så er en lang featureartikel eller en paragraf i et læserbrev er underordnet. Jeg synes, at Dorthe skal skrive sine ting selv. Vi får en bedre debat i avisen, hvis folk skriver deres egne indlæg i stedet for at plagiere andres.

Dorthe Ullemose afviser anklagen.

- Jeg læser ude i tråde, hvad folk siger, men jeg har ikke kopieret, siger hun og forklarer, at hun vil tage en snak med Søren Kvistgaard om det, men derudover ingen kommentarer har.

Chefredaktør på Fyns Amts Avis, Rikke Bekker, fastslår, at avisen ser alvorligt på det at kopiere fra andres tekster og videregive det som sit eget.

- Vi mener ikke, det i vores udkomme er i orden på den måde at kopiere andres tekster. Vi ønsker i hvert fald ikke som medie at viderebringe den slags uden korrekte citater, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Klumme: Jeg har arvet en guldbarre

Annonce