Annonce
Debat

Klumme: Victors farmor er verdens sejeste farmor

Peter Julius, klummeskribent i Fyns Amts Avis. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Hr. direktør Peter Julius. Jeg tror aldrig, jeg har modtaget en mail, hvor indledningen var så formel. Men min nysgerrighed var vakt med det samme. Hvem skrev sådan i disse tider, hvor hej eller slet ingen formel indledning er normen for kommunikation via mail, Skype, Messenger eller de alt for mange andre digitale muligheder?

Victors farmor stod bag den formelle indledning. Farmor havde læst en af mine klummer om mine før-corona-oplevelser i smukke og eksotiske Japan. Til min overraskelse boede farmor lige rundt om hjørnet i Kogtved. Farmor var på en mission, og budskabet var tydeligt. Hun ville introducere sit barnebarn, Victor, der lige var kommet hjem fra Tokyo, og måske kunne vi lige mødes for at se, hvad der kunne ske af gode ting.

Jeg mødtes med Victor online og møder en ægte sjældenhed. En super kombination af at kunne både japansk og dansk. Både i sprog og i ægte kulturforståelse i to så forskellige kulturer. Med et levet liv i både Danmark og Japan som baggrund kunne jeg hurtigt se værdien af endnu mere snak og fremadrettet dialog.

Annonce

Victor kan bygge bro og være med til at skabe forståelse, fremdrift og gode resultater for os, der arbejder med at skabe god velfærd og sundhed mellem Danmark og Japan. Jeg havde længe gået med en ambition om at kunne ansætte en kollega, der kunne forstærke vores mulighed for at hæve niveauet for forståelse og samarbejde mellem to så forskellige kulturer. Jeg har en drøm om at kunne fungere endnu stærkere på japansk i Danmark, og med deltidsansættelsen af Victor er vi endnu et skridt tættere på.

Det er bare med at komme i gang og se, hvad der sker, når vi sprænger rammerne for vores traditionelle danskhed.

Netværk er en stærk ressource. Klummeskrivning kan føre meget godt med sig, og ansættelsen af Victor er et konkret resultat af at skrive i den lokale avis og et styk usædvanligt sej farmor. Og nå ja, at Victor er et dygtigt, ungt menneske med ben i næsen. Mon ikke generne er gået godt videre i familien?

Victors farmor turde noget, man normalt skal et godt stykke væk fra Danmark for at opleve. Hun rakte klart og tydeligt ud. Hun var på en mission og ikke bange for at skubbe til netværket. Også selvom hun ikke vidste, hvem jeg var, og hvordan jeg ville reagere. Sejt.

Vi er alle en del af forskellige netværk, og der er meget at hente. Men vi skal fjerne en smule af vores danske generthed. Det er bare med at komme i gang og se, hvad der sker, når vi sprænger rammerne for vores traditionelle danskhed. Vi skal turde sige til. Både når vi kan hjælpe, og når vi har brug for hjælp. Netværk og fælleskab er væsentlige ressourcer og adgang til så meget mere, hvis vi lærer at bruge det rigtigt og øver os i at give og tage på en gensidigt værdiskabende måde.

Verdens sejeste farmor? Normalt ville man vel holde den slags bombastiske kåringer inden for rammerne af sin egen familie. Man tør jo næsten ikke andet. Men hvis man skal kigge op og udvide kredsen af potentielle kandidater til titlen, så er jeg sikker på, at Victors farmor kommer ret langt op på listen af seje farmødre.

Annonce
Langeland For abonnenter

Forslag om statslig lånegaranti på huskøb: - Det er et godt skridt på vejen, men det gælder ikke erhvervsdrivende

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Aftale om støjskærm endeligt på plads: Forventes færdig i 2023

Ærø For abonnenter

Dyr dame: Ellen er 40 millioner dyrere end planlagt

Sport

OB har den ene støvle i pokalsemifinalen

Svendborg

Solouheld i Svendborg: Politi og beredskab massivt til stede

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Langeland For abonnenter

Her er ugens bolighandler på Langeland

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Hvorfor er der ingen af de anvarlige ledere, der undskylder?

Faaborg-Midtfyn

Bentes brunsvigere blev et stort hit: Men nu er det slut - bageri lukker ned efter 26 år

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Debat

Klumme: Der er håb derude

Sport For abonnenter

Søndagsnavne med flere folk fra Hall of Fame i Ådalen og italiensk glæde over Christian Eriksens optræden samme sted

Sport

Svendborg Rabbits sejrer ovenpå corona-nedtur: - Jeg skal ikke lægge skjul på, at det ikke blev den kamp, vi havde håbet

Annonce