Annonce
Debat

Klumme: Udvikling af lokalområderne - en god mærkesag til kommunalvalget?

Betina Iroisch Kristensen. Klummeskribent for Fyns Amts Avis. Foto: Andreas Bastiansen

I disse dage melder flere partier ud omkring kandidatlister til kommunalvalget i november. Som politisk interesseret synes jeg, det er spændende at følge hvilke kandidater, der stiller op og endnu mere spændende, hvad deres mærkesager bliver. Jeg ønsker mig også denne gang kandidater, der brænder for at udvikle hele kommunen og ser potentialet i hele kommunen. For en tilflytter som mig til et mindre lokalområde, optager lige præcis udviklingen af lokalområderne i kommunen mig.

Rasmus Feldingbjerg Drabe skriver i sit læserbrev i Fyns Amts Avis den 15. januar, at Svendborg skal gøre det bedre i forhold til at sætte fokus på lokalområderne i kommunen.

Det Rasmus blandt andet sætter fokus på er, at det er borgerne i lokalområderne, der står med ansvaret for udviklingen af lokalområderne. Jeg er helt enig i, at det er rigtig godt, at det i Svendborg kommune er en politisk prioritet at afsætte penge til udvikling af lokalsamfundene. Når det så er sagt, så kræver det faktisk et stort stykke arbejde og rigtig meget tid fra borgerne. I mange af vores mindre lokalsamfund er det mange gange de samme kræfter, som søger puljerne i kommunen og forsøger at idé-genere. Men det er også dem, der er aktive i foreningslivet, hvad enten det er som træner for miniput-holdet, i bestyrelserne i de lokale foreninger eller som arrangører af diverse aktiviteter.

Annonce

Udvikling af lokalområder består af mange ting, set ud fra mit perspektiv. Det handler både om at have et aktivt erhvervsliv, en god infrastruktur, kulturelle tilbud, kommunale og sociale tilbud som skole, daginstitution og plejecenter. Det er en bred vifte af elementer, der understøtter, at vi får udviklet på vores områder og for at favne borgerne bredt, skal der være noget at byde på for alle aldre i et eller andet omfang. Og nogle gange virker det som om, at særligt på erhvervsdelen, infrastrukturen og de kulturelle tilbud sker der ikke den store udvikling uden for bymidten.


Så hvorfor mon det forholder sig således, at udviklingen af vores lokalsamfund skal drives alene af borgernes initiativ og arbejdskraft?


Men jeg efterlyser også, at der med midlerne afsættes embedsværk-ressourcer til at understøtte og idéudvikle - og da meget gerne også sammen med borgerne. For vi vil skam gerne være med til at udvikle i vores områder. Men det kan synes ulige, at det kræver aktive borgere for at udvikle et lokalområde. Det ville trods alt ikke ske i Svendborg by. Man kan dårligt forestille sig, at hele havneudviklingsplanen eller udviklingen af Torvet i Svendborg alene var på borgernes initiativ og drivkraft. Så hvorfor mon det forholder sig således, at udviklingen af vores lokalsamfund skal drives alene af borgernes initiativ og arbejdskraft?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Faaborg-Midtfyn

Går imod andre praktiserende læger: Faaborg-læge vil gerne vaccinere med skrottede vacciner - hvis myndigheder siger ok

Annonce