Annonce
Debat

Klumme: Tilbage til livet

Anders Banke, klummeskribent for Fyns Amts Avis. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Christian Eriksen tog pusten fra de fleste lørdag aften, da han pludselig faldt livløs sammen midt i en fodboldkamp. Det var ikke bare endnu en fodboldkamp, men en helt særlig landskamp i en EM-turnering på dansk jord. Der var lagt op til triumf for de danske drenge med Christian Eriksen i spidsen. Pludselig kom døden meget tæt på i de danske hjem, hvor der mange steder var lagt op til en festlig aften.

Christians fald gjorde os alle opmærksomme på, at vi kan blive ramt af sygdom. Livet må ikke tages for givet. Et øjeblik, og det kan være slut. Der har været talt og skrevet meget om, hvad der skete. Fodboldkampen blev pludselig en sekundær størrelse for os. Vi er mange, der undrede os over, at kampen blev genoptaget og at UEFA holdt fast i deres paragraffer om, at en afbrudt kamp hurtigt skal genoptages. Jeg synes, at den rette og voksne beslutningen ville være at aflyse kampen og vente med at spille den til et senere tidspunkt. Ærgerligt at UEFA holdt fast i deres forklaring om, at det var spillernes eget ønske. Var de overhovedet i stand til at træffe en beslutning efter sådan et chok?

Rigtig mange berøres, hvis en tragisk hændelse finder sted i en familie eller blandt venner. Det gælder specielt, hvis det sker uventet og i en ung alder. Sygdom eller uheld i trafikken kan koste liv før tid. Et dødsfald tager ofte lang tid at komme sig over og påvirker de berørte i lang tid efter. Nogen kommer sig aldrig helt over chokket og får vendt op og ned på deres tilværelse for altid.

Annonce


Det var meget bevægende at opleve, hvorledes spillerne på det danske fodboldlandshold hurtigt reagerede og skærmede af, mens Christian Eriksen fik behandling på banen.


Livet har vi til låns. Derfor skal vi værne om det og udnytte den tid, vi har, rigtigt. Når livet er væk, er det væk for altid. Et liv kan vare fra et sekund til over 100 år. Vi skal selv sørge for at bruge tiden bedst muligt, mens vi er her. En hændelse som den i lørdags med Christian Eriksen får os til at tænke, at uanset om man er verdensstjerne eller et helt almindeligt menneske, så er man ikke udødelig.

Det er meget glædeligt, at Christian Eriksen klarede skærene og ser ud til at komme på benene igen. Livet går videre, også for Christian Eriksen, der nu har et gult kort i livets dommerbog. Nu er det jo et Europamesterskab, der kæmpes om. På en måde synes jeg, at Danmark allerede har vundet EM i fodboldholdets kammeratskab og blandt de dygtige læger, der reagerede meget hurtigt.

Det var meget bevægende at opleve, hvorledes spillerne på det danske fodboldlandshold hurtigt reagerede og skærmede af, mens Christian Eriksen fik behandling på banen. Landsholdets store profiler tog ansvar og viste lederskab i en meget presset situation.

For nogle har døden været tæt på i coronatiden. Heldigvis er Covid19 på tilbagetog, og vaccinerne er på vej ud til danskerne. Mundbind er snart historie. Om ikke så længe får vi vores gamle liv tilbage, så vi kan mødes med venner og familie, tage til koncerter eller deltage i arrangementer. Vi har haft et pusterum, hvor det meste har været aflyst. Men husk nu at komme tilbage til livet. Livet må ikke blive spildt. Vi ved aldrig hvor længe, vi har det.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Dybt traumatiseret og vil ikke i skole: 11-årige Jack blev jagtet med en kniv i skoletiden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Se videoen: Ild og dynamit - Svendborgs skovstrategi skudt i gang med sprængning af træer

Svendborg For abonnenter

Ostemand genvalgt som formand for de torvehandlende: Langer kraftigt ud efter socialdemokrat i åbent brev

Fyn

Politi: Treårig død efter tragisk ulykke i naturbørnehave

Langeland

Debat: Langeland er en økonomisk karklud

Fyn

Nu lukker det sidste corona-afsnit i det danske sundhedsvæsen - men det kommer nok til at åbne igen

Ærø For abonnenter

Nu er der faldet dom i sag om spildevand på Ærø: - Jeg er sikker på, at jeg får ret i sidste ende

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Debat

Klimaerhvervsskoler bør være et sydfynsk samarbejde

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fyn

Kommunal direktør: Ulykke i naturbørnehave var et hændeligt uheld

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Svendborg

Veteraner på de sydfynske veje

Navne For abonnenter

Øjebæ i stuen: Skoleleder Kasper Føns elsker sin soundbox og hader at gøre tingene halvt

Faaborg-Midtfyn

Mor og datter overtager tank: Vivi stopper efter 38 år på Shell

Annonce