Annonce
Ærø

Klumme: Tør vi trække stikket og være legebørn igen?

Karin Korup er brugsuddeler i Dagli'brugsen i Søby. Arkivfoto: Andrea Bisgaard

Vi har travlt, vi har planer, vi har mål i livet, og vi kan da ikke bare stoppe, ikke være voksne ansvarsbevidste, pligtopfyldende og alvorlige. Eller kan vi? Tør vi?

Hvorfor kan vi ikke det, hvad er der galt i at trække stikket og være legebørn igen? Det er et spørgsmål, jeg syntes er ret relevant i denne alvorlige tid, vi lever i, hvor depression og angst kan sætte ind, så snart man tænder for tv-avisen.

Jeg møder folk, der tænder for nyhederne, men Gud, når de gør det, så er verden af lave. Jeg kan tage mig selv i at tænke, om det er rigtigt som voksen, at lade være med at følge med i verden omkring os. Vi har da en pligt til at følge med. Men efterhånden er budskaberne blevet så enslydende negative, at det med sikkerhed kan ødelægge det gode humør. Jeg syntes man har lov til at lukke ned for alt det voksne for en stund.

Tør vi lege igen? Ja her i efterårsferien har Ærø emmet af leg og glæde med børn, som har flokkedes alle vegne for at deltage i de mange aktiviteter, vi voksne har iværksat, så vi rigtig har kunnet lege med for en stund. Vi fik blandt andet lov til at smage kakao med skumfiduser. Uh, det var godt. Vi fik lov at pynte en hel skov med lys og lygter, derefter kunne vi klæde os ud, male ansigter, blive spøgelser, rollespillere og hvad man ellers havde fantasi til. Nøj, det var sjovt.

Hvor var det befriende at bruge en hel uge sammen med dejlige unger og bare tænke på at lege og have det sjovt. Når vi normalt har gang i aktiviteter, er der tit begrænsninger og bekymringer om, hvordan det hele skal gå, men når vi trækker stikket og bliver legebørn ude i skoven sammen med 100 andre, så er der bare ingen begrænsninger. Alle deltager positivt, og det varmer i hjertet at se den positive virkning, det har på mennesker.

I vores dagligdag på Ærø er vi desværre ikke beriget med overflod at børn, men denne efterårsferie har været helt fantastisk at opleve med alle de børn, der har færdedes på vores ø. Tak til alle dem, som har bidraget med leg og andre aktiviteter.

Jeg vil gerne sende et budskab til det alvorlige liv, vi lever: Selvfølgelig tør du! At turde er at miste fodfæstet for en stund, ikke at turde er at miste sig selv.

Hvor var det befriende at bruge en hel uge sammen med dejlige unger og bare tænke på at lege og have det sjovt.

Blå bog

Karin Korup, 52 år, bosat i Søby.

Formand for Søby Erhvervsforening.

Har ti års erfaring som selvstændig tøjbutiksindehaver.

Begyndte i 1995 som salgsassistent i Dagli'brugsen i Søby.

I 2013 blev hun udlært uddeler i Jylland og har de seneste fem år været brugsuddeler i Søby.

Har sammen med Svend Åge to børn på 28 og 24 år, som i dag bor i henholdsvis Aarhus og Langeskov

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø For abonnenter

Værftsdirektør ser store muligheder i elfærgen: - Hvem fanden vil ikke investere i det?

Annonce