Annonce
Langeland

Klumme: Restriktioner skaber nye muligheder

Kirstine Karlshøj. Arkivfoto: Martin Ramsgaard
Annonce

Det gjorde ondt helt ned i maven, da jeg sammen med min gode mand stod i hans værksted og lyttede at statsministerens tale om restriktioner fredag aften.

Vi er begge selvstændige og havde begge været i gang med arbejdsopgaver hele dagen. Det er ikke usædvanligt for os at inddrage fredag aften til arbejde også. Derfor stod vi begge i værkstedet blandt rustfrie plader, svejseværk og værktøj, mens vi lyttede til Mette i radioen.

Forsamlingsforbud på max 10 personer… igen. Det er næsten ikke til at bære. Alle de personlige og faglige relationer vi møjsommeligt bygger op hver dag. De smuldrer langsomt igen. Det er svært at holde liv i gode venskaber, kollegaer og netværksforbindelser.

Efter at have sundet mig et øjeblik tog kampgejsten fat igen. Ikke om vi skal finde os i at blive kvalt i restriktioner. Selvfølgelig kan vi få relationer til at blomstre og nye ting til at ske - selv om vi ikke kan mødes i større flokke i en rum tid endnu.

Min første tanke gik til vores højtelskede træningscenter TFW i Svendborg (Training for Warriors). Hvad nu? Kan vi så ikke træne mere? Jeg skrev straks til coach Dennis og beklagede min nød. Dennis sendte derefter et billede fra centeret, som lignede en byggeplads. Han havde taget fat med det samme, og brugt hele weekenden på at ændre indretningen i hele træningscentret, så det er muligt at træne sikkert i mindre grupper, med god afstand. Yes! Træningen er sikret.

Min næste tanke gik på mine egne coachingforløb for ledere og medarbejdergrupper. Åhh nej... Nu bliver alle jobs aflyst igen. Jeg fik lige et flash back til den hæslige dag i marts, hvor alle mine bookinger (ALLE mine bookinger) blev aflyst i løbet af få dage. Et helt forår med så meget plads i kalenderen, som jeg aldrig havde haft før. Tomhed og tomgang i flere måneder.

Men det skete heldigvis ikke i denne weekend. Derimod skrev flere af mine kunder til mig, at de var sikre på, at vi fandt en god løsning sammen denne gang. Tak! Der var altså nogen, der troede på, at jeg evnede at finde en løsning, så vi både kan overholde alle restriktioner OG fortsætte det gode udviklingsarbejde.

Det næste vi kan tænke på, er alle de gode julefrokoster, vi nu må aflyse. Hvorfor aflyse? Hvorfor ikke bare lave noget andet? Behøver vi sidde 100 mennesker sammen i et lille rum og spise alt for meget gris og drikke os i hegnet? Julefrokosten handler vel om at fejre endnu et godt år sammen. Det er ofte arbejdsgiverens gave til medarbejderne. Tak for tro tjeneste og samarbejde i indeværende år. Lad dette budskab komme ud på anden måde. Tag en tur i skoven med picnickurv, eller send en kurv med gode råvarer hjem til alle medarbejdere - og lav mad sammen over Skype. I kan også lave mad-stafet i en kæmpe idrætshal. I kan starte julefrokosten klokken 9.00 om morgenen, så herligheden kan lukke med restriktionerne kl. 22.00. Det kan blive en julefrokost i aldrig glemmer.

En af mine nye coaching tiltag til ledere er “walk´n´talk”. Der er god afstand imellem os. Vi er ude i den friske luft. Vi kommer ikke i berøring med hinanden, men vi kan mærke hinandens fysiske tilstedeværelse. Det virker fantastisk godt. Ud og gå en tur - gerne en lang tur. Jeg kombinerer turen med opgaver som kan hentes på en online kursusplatform. Nemt og sikkert.

Alle disse lynhurtige ændringer, nye ideer og muligheder var ikke sket, hvis Mette ikke havde givet os nye restriktioner. Det er virkelig mærkeligt at tænke på. Men sådan virker vores hjerner altså. Vi løser udfordringerne, når de kommer. Vi skaber lynhurtigt en ny virkelighed og får tingene til at virke. Vi kan alle få lidt ondt i maven, men bare hop ud i det. Der findes også en god løsning til dig!


Tag en tur i skoven med picnickurv, eller send en kurv med gode råvarer hjem til alle medarbejdere - og lav mad sammen over Skype.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

GOG er på corona-standby resten af ugen

Svendborg For abonnenter

Birtha og Sanne flyttede med arbejdet til Udkantsdanmark: - Heldigvis var det Svendborg og ikke Hjørring

Annonce