Annonce
Svendborg

Klumme: Popcornhjerne

Anna van Deurs. Klummeskribent for Fyns Amts Avis. FOTO: Andreas Bastiansen

Post-it sedlerne flyver op på væggen. Jeg kan mærke min iver helt ned i tæerne, da min ide bliver grebet af et “hvad nu hvis” og “vi kunne også”. Rummet er badet i UV- lys, der får sedlerne til at skinne fra væggen som små gule post-it stjerner. Jeg er her, lige nu. Tilstede. Rammen er Culture Camp, og sammen med tyve andre unge har jeg nu 24 timer til - på tværs af film, musik, performance og billedkunst - at skabe et fælles værk. Startskuddet har lige lydt.

UV-lysene bliver til et kæmpe køleskab, mens vi reflekterer over, at alt har en deadline. En holdbarhedsdato. Begejstringen flyder i rummet, da vi kommer ind på, hvad det er, som er så fedt ved projekter. Udover vores egen lille synergiverden ser vi for os de tre sekunders lykke for enden af tunnelen. De tre sekunder, hvor vi inderligt føler, at “vi gjorde det!”.

Den følelse bliver ofte efterladt af et lille tomrum. Hvad nu? De tre sekunders lykke manifesteres i historien om en avocado, der venter og modnes, mens den drømmer om det øjeblik, hvor den vil blive taget op og brugt. De tre sekunders lykke, hvor den endelig får en mening med at være her i verden. Mens den venter, drømmer den sig væk i fremtidens lykke og fortidens varme. Nutiden er kulde og konstant summen. I et fællesskab af flydende begejstring leger vi historien frem. Den starter på skrift for så at bevæge sig over i stemme, den bliver levendegjort af “visuals” og samles i en film. Hele natten maler vi gigantiske madvarer. En rave-pink salami skriger syntetisk fra loftet, akkompagneret af en kæmpe mælk med teksten “holdbar til: i går”.

Annonce

Lige så meget som det tværæstetiske fik ideerne i gang på Culture Camp, satte det også prikken over i’et i forestillingen “Hvis jeg bliver gammel”, som jeg lige har set på Baggårdteatret. Kombinationen af dans og skuespil løftede budskabet så smukt og smøg sig lige ind i mit hjerte. Selvom jeg måske ikke kunne relatere til hedeture og hænge-hage, så rørte historien mig dybt. Ligesom avocadoen har vi alle sammen en deadline. At blive gammel vedrører alle - hvis vi er heldige, bliver vi det, vi kender nogen, der er det eller nogen der frygter alderdommen.

Jeg gik ud derfra med et ungdommeligt “YOLO” på læberne og en lyst til at kramme mine forældre ekstra hårdt. Samtidigt fyrede det op under blusset for min popcornhjerne, som min mor har døbt den. Ideerne popper op, især når jeg skal sove, og så kan jeg slet ikke stoppe igen. I klem mellem madrassen og væggen på min hems ligger min trofaste idebog. Den har haft mange former og farver, og der drypper lidt hjerteblod ud over siderne, hver gang jeg åbner den og skriver. Nogle af ideerne bliver til virkelighed, andre ender som de upoppede majskorn i bunden af posen.


Ligesom avocadoen har vi alle sammen en deadline. At blive gammel vedrører alle - hvis vi er heldige, bliver vi det, vi kender nogen, der er det eller nogen der frygter alderdommen.


Når jeg så vågner næste dag, er gassen gået af blusset, og jeg mærker presset fra myten om kunstneren, der alene på sit loftsværelse skaber store tanker. For min popcornhjerne er på vågeblus, og det er først, når jeg fortæller min familie, hvad jeg er i gang med, at det begynder at poppe igen. Deres respons bliver katalysator for den kreative udvikling og mine små glædeshop tilbage mod skrivebordet. Der, hvor jeg får et kick, er jo netop, når jeg deler begejstringen og processen med andre, mærker pulsen fra min modtager og lader ideerne flyve ud af min mund. De tre sekunders lykke ved at skabe sammen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Trods hæder og vækst: Tina og Holger vil sælge deres italienske købmandsbutik

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Kommunen mister et halvt skridt i jagten på uønskede udlejere: Sætter loft over støtten til nedrivning

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Metoo-sag eskalerer: Spidskandidat meldt til politiet efter læk af fortrolig mail om gramseri

Faaborg-Midtfyn

Krøyers Brudekjoler åbner i Faaborg: - Vi har en vare, folk gerne kører langt efter

Svendborg

24-årig varetægtsfængslet: Sigtet for omfattende databedrageri mod adskillige personer

Svendborg

Sydfyn udkonkurrerer europæiske storbyer: Stor kongres om robotkirurgi bliver afholdt i Svendborg

Navne For abonnenter

Bjørnø i blodet: Kirstens vilde sommer i turistperlen på fødegården

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Debat

Debat: Reelle minimumsnormeringer

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Hele familien gik ned med corona - femårige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Danmark

Hun så sin konto gå i nul, mens hun talte i telefon med svindleren

Langeland

Støtter med 150.000 kroner: Politikere åbner kassen for nedrivning af badehotel

Erhverv For abonnenter

Klap en gris og nus en kanin: Stine og Michael åbner autocamperplads for børnefamilier

Sport For abonnenter

Europa kalder: GOG-spillerne kan godt begynde at pakke kufferterne

Annonce