Annonce
Svendborg

Klumme: Mine klummer på parade

Lone Kramer har skrevet klummer for Fyns Amts Avis siden 2015. Foto: Michael Bager
Annonce

Dette er min klumme nummer 75 for Fyns Amts Avis. Jeg har valgt, at det også er min sidste. Det var dejligt for 4 ½ år siden at få muligheden, men nu må andre til. Det har ofte været en lidt ensom proces at være klummeskribent. Men et par læserbreve og en enkelt vred mail til min mand er det da blevet til. Og så selvfølgelig likes fra vennerne på de klummer, jeg har valgt at linke til på Facebook. Den årlige middag med ledsager for klummeskribenterne på avisen vil jeg savne. Og egentlig også at have en deadline - det at SKULLE skrive har været motiverende. Nu må jeg selv holde mig i gang, for jeg fortsætter med at skrive. Om det der undrer, fascinerer, gør ondt og gør godt. På lonekramer.dk kan du finde mine klummer og andre skriverier, også fremover.

Her følger et lille potpourri over mine klummer.

Jeg har skrevet om arbejdsmarked og politik: om neoliberalismens ulyksaligheder, om beskæftigelseslovgivningens mistillid til mennesker, om borgerløn, om salg af vores infrastruktur, om skattely og kampfly, om vilkårene for den kritiske offentlige debat, og om det politiske sprog, der sætter rammerne for vores tænkning.

Jeg har skrevet om flygtninge og integration: om forholdene på flugt og i flygtningelejrene, om politiske krumspring og uværdige stramninger i lovgivningen, om hindring af familiesammenføringer og udsendelse af børn, om falske modsætninger mellem fattige danskere og flygtninge.


Dette er min klumme nummer 75 for Fyns Amts Avis. Jeg har valgt, at det også er min sidste.

Lone Kramer, klummeskribent


Jeg har skrevet om Afrika og andre rejser: om den globale ulighed, om turismens dobbelthed, om udlængsel og om slow travel, om skønne steder i verden og i Danmark.

Jeg har skrevet om klima og natur: om bæredygtighed og klimamål, om virusser og overforbrug af klodens ressourcer, om landbrugets træghed, monokulturer, gylle og forurening af vandløb, om fugle, grøftekanter og store små naturoplevelser.

Jeg har skrevet om litteratur og kultur: om kunst som et perspektiv på verden, om genkendelse, anerkendelse og ny erkendelse gennem litteratur, om at skriften er kropslig og sanselig, om at blive rørt, inspireret og få stof til samtaler, om viden, holdning og handling, om at leve et mere poetisk liv.

Og så har jeg skrevet om alt muligt andet, der har fyldt: om tid og om dannelse, om personlige og politiske følelser, om byens steder og rum, om brevskrivning, om frivillighed, om den tropiske alder, om sorg og om lykke.

Nu er det snart ferietid, og så er det tid til ren væren. Et par madrasser bliver smidt bag i Passat’en, og så kører vi på opdagelse. I år bliver det Mols. Med gratis færger skal vi måske også besøge et par øer eller tage på en uges togtur til uudforskede egne af landet. Bare stå af og se hvad der sker.

God sommer til avisen og til læserne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

GOG: Han bliver bare ved og ved

Ærø

Brand i container på HCC Bådeværft

Annonce