Annonce
Langeland

Klumme: Lad den lille perle på havnen genopstå

Kære ejerpar, kunne I ikke tænke jer at overraske os alle sammen og åbne for en form for servering? skriver Lulu Okholm i dagens klumme. Foto: Linea Marie Andersen.

Nu begynder vaccinationsindbydelserne at strømme ind til os halv- og trekvartgamle. Jamen dog allerede, det var da mageløst. Hvem havde troet det for få måneder siden? Det er altså et fantastisk land, vi lever i. Det bør vi prise os lykkelige for hver eneste morgen, når vi slår gluggerne op.

Og det er blevet forår, og solen skinner en gang imellem, båden er kommet i vandet, masten rejst og sejlene monteret. Livet er godt, og den lille by, som vi holder så meget af, gør sig klar til at modtage en dejlig stor flok nysgerrige turister med bugnende pengepunge.

De skal se det hele, og de skal handle i vores mange forretninger, så vi kan undgå de lukninger, mange mindre byer må slås med. Vi hader, når noget forsvinder, og det sker heldigvis ikke så tit her hos os.

Annonce

Men ét sted har vi savnet i flere år. Den ældste del af lystbådehavnen fik i 2001 en lille perle, restaurant Neptun, som blev drevet af et entusiastisk par fra Lolland. Ole og Anne-Margrethe opvartede deres kunder med et lille, fint menukort (hold op, en sovs, de kunne lave), og mange langelændere besøgte i sommerhalvåret det hyggelige spisested, hvor man kunne sidde på terrassen eller inden døre og nyde den gode mad, livet på havnen og den kønne udsigt over Rudkøbingløbet.


Nu ved vi, hvad der skulle ske med det lille, fine sted. Ingenting. Tre år er gået, og der har ikke været Coronapandemi og lukninger hele tiden.


Men intet varer evigt, og da parret have knoklet i 17 år, slap kræfterne op. Ak og ve, men hjælpen var nær: I Fyns Amts Avis 23. oktober 2018 kunne vi læse, at stedet var købt af den nærliggende hotelrestaurant, og vi gamle nostalgikere åndede lettet op.

”Men vi har endnu ikke bestemt, hvad der skal ske med restauranten fremover”, udtalte de nye ejere til avisen. Det fæstnede vi os ikke særligt ved, man køber vel en restaurant for at drive den på en eller anden måde.

BLÅ BOG

Lulu Okholm har været lærer på Rudkøbing skole gennem 33 år.

Hun er sanger, pianist og forfatter til utallige sange og flere teaterstykker.

Klummeskribent siden 2005.

Nu ved vi, hvad der skulle ske med det lille, fine sted. Ingenting. Tre år er gået, og der har ikke været Coronapandemi og lukninger hele tiden. Kan man virkelig forestille sig, at restauranten blev købt, for at ingen andre skulle få fingre i den og igen blive konkurrenter? Eller er det mig, der er ondsindet, kværulerende og mistænksom?

Kære ejerpar, kunne I ikke tænke jer at overraske os alle sammen og åbne for en form for servering? Det behøver ikke være så meget og pyt med sovsen, bare lidt let ovre fra jeres gode køkken og nogle store, kolde fadøller til at nyde på terrassen?

Og hvis det er en helt umulig tanke, kunne I så ikke tænke jer at sælge stedet til nogen, der måske havde lyst til at eksperimentere med det? Tomme lokaler, der kunne bruges til noget godt, er en pestilens for en lille by, i gaderne såvel som på havnen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce