Annonce
Langeland

Klumme: Kære borgmester på Langeland

Lulu Okholm.
Annonce

Godt nytår, og mange tak for det gamle. Du blev valgt ved en jordskredssejr for snart fire år siden, ganske som Trump også hævder, at han blev i november 2020, men en af de vigtige forskelle på jer to er, at han lyver, det gør du ikke, og han kan ikke indrømme en fejl.

Det kan du derimod, det har du gjort flere gange, og det tjener dig til ære. F.eks. var din holdning til Ærøexpressen oprindeligt, at du ikke mente, at den økonomisk kom Langeland kommune ved, men du fornemmede snart folkestemningen og ændrede standpunkt.

Da du blev bebrejdet dine lidt for lukkede møder og jeres forslag om en ændret skolestruktur, rettede du dig ind efter kritikken uden at kny. Det er en meget positiv egenskab, der forklarer, hvorfor vi var så mange, der troede på dig som borgmesterkandidat i 2017.

Du er hurtig på aftrækkeren, og det kan i mange tilfælde være en god ting, men lad det ikke være sidste gang, du reviderer en måske lidt for rapkæftet udtalelse.


Din seneste straks-udtalelse handler selvfølgelig om Rema 1000-sagen. Må jeg enfoldigt spørge, hvad vi egentlig laver lokalplaner for?


Du og dine medarbejdere skal have megen ros for de grimme husvrag og ruiner, I har revet ned i det forgangne år. Det har pyntet flere steder på øen, og intet er så forstemmende som usle, faldefærdige rønner. Så bliv endelig ved med det. Men sørg nu lige for, at det er de rigtige huse, der bliver revet ned.

Din seneste straks-udtalelse handler selvfølgelig om Rema 1000-sagen. Må jeg enfoldigt spørge, hvad vi egentlig laver lokalplaner for? Jeg mener, vi har bestemt, at handelen skal foregå i den indre by, derfor har vi i Rudkøbing en lokalplan, der tilgodeser det standpunkt.

Hvis den bare kan skrives om, når der er nogen, der vil bryde den, hvad skal vi så med den?

Otte små, fine, beboede Nørrebrohuse plus en spændende, gammel elværksbygning, der kan bruges til alverdens sjove ting, skal vi bare rive dem ned på grund af en Rema, som bestemt ikke er kendt for sin skønne arkitektur, og som Langeland efter min mening absolut ikke har brug for?

Vi har fire glimrende varehuse, som ligger præcis, hvor de skal, og hvis nogen mener, at Rema er en gave til det købelystne folk, så kør dog over til Rema i Svendborg og køb ind der. Selv om jeg er en overbevist fortaler for at handle lokalt, så ser jeg da hellere det, end at et eller flere af de nuværende varehuse må bukke under. Der er trods alt grænser for, hvad vi langelændere kan proppe i os.

BLÅ BOG

Lulu Okholm har været lærer på Rudkøbing skole gennem 33 år.

Hun er sanger, pianist og forfatter til utallige sange og flere teaterstykker.

Klummeskribent siden 2005.

Og pas nu på vores Rudkøbing. Den er så unik og så helstøbt en by med sine gamle gadeforløb og smukke huse. Min egen gade, enestående og facadefredede Ramsherred, er også i fare for vandalisering.

På hjørnet af Strandgade og ind over Ramsherred vil man placere en af byens affaldsøer. Det ville være så synd, så synd. Den affaldsø kunne placeres i parken ved siden af den grønne kålorm, dér ville den ingen skade gøre og kan betjenes med kranbil via Sagers Allé. Det ville koste et par allé-træer, men hellere det end skamfering af den gamle gade.

Jeg glæder mig til, at også vi Rudkøbing-borgere kan få lejlighed til at sortere vores affald, og jeg glæder mig til endnu en gang til november at kunne sætte mit kryds ud for en borgmester, der lytter til folkets røst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Nycke Groot bliver boende i Odense

Svendborg

Harders åbner bar med Morten i spidsen: - Jeg håber, det bliver noget med, at i aften skal vi kun høre goth rock fra 1980’erne

Sport

Søren Kragh Andersen kåret som Årets fynske sportsnavn 2020

Annonce