Annonce
Svendborg

Klumme: Ja til fællesskabende boformer

Hanne Ringgaard Møller. Radikal byrådsmedlem i Svendborg Byråd. Formand for Lokaludvalget.
Annonce

I Fyns Amts Avis mandag 3/8 skrev journalist Finn Eriksen om de nordiske og sydeuropæiske slotte, som Kim Folmann og Børge Bisgaard Svendborg og senere Lars Børresen har taget initiativet til at opstarte konceptet af.

Vores familie er medejere/aktionærer af stedet i Frankrig, og jeg vil gerne supplere med, hvordan det er at være en del af dette fællesskabende projekt, som mange danskere i øvrigt også herhjemme er optaget af i dag; Seniorbofælleskaber, familiefælleskaber, aktiebofællesskaber osv.

Her lidt stemningsnoter fra vores tur sommeren 2020:

Det er igen dejligt at være på Les 4 Moulins. Her er helt stille. Altså fra en travl juli til en stille august med fire til fem familier boende i husene.

Nerierne står og stråler om kap lige nu. Der er fjernet græs og ukrudt mange steder, blandt andet mellem la Maison og My’s hus ved stierne og gåturen fra My til La Maison, eller retur, er en meditations vandring i sig selv. Skulpturerne får et bedre udtryk, og de glaserede fliser spiller i solen. På vores grund bag Mys hus er der også ryddet, og herfra kan man sidde og vente på solopgangen helt uforstyrret.

Chikanerne skræpper, kirkeklokkerne ringer fra Notre Dame de Graces, og ørnen, som vi har set flere dage i træk. svæver over området og minder os om vingesus, højder og at man nogle gange må løfte sig, for at se tingene i et større perspektiv. Ellers er her stille til at tænke tanker og slippe dem.


Jeg tror, jeg vil til at kalde det Chauteau Les 4 Moulins fremadrettet. Igen møder vi nye familier og par her, og igen skabes nye gode relationer. Det er trygt og berigende, at vi er en flok om dette projekt


Vi elsker at sidde i skyggen under parasollen eller i uderummet i My’s hus med panoramaudsigt til landskabet, cypresser, pinje og platantræer, og selv om det er meget varmt, er der næsten hele tiden en brise eller en vind, der minder en om somrene i Sydfrankrig år tilbage.

Her er tid til fordybelse af den skønlitteratur, man ikke når i hverdagen.

Det fungerer sådan, at der er små fælles opgaver. De står på sedlen ved kontoret, såsom rydning af ukrudt på stierne, vanding af krukker, cykelreparation, andre reparationer, opsamling af blade, svinge en kost i blandt og andre små gøremål i husene. Det giver en følelse af medansvar, medindflydelse og medbestemmelse.

Nogle gange bliver man lidt i tvivl, om det er et hotel i stedet for et aktionærbærende fælleskab. Der er poolmand, gartner, to rengøringsassistenter, vinsælgere med videre og en driftig daglig leder omkring os. Det virker næsten overdådigt og luksuriøst. Jeg tror, jeg vil til at kalde det Chauteau Les 4 Moulins fremadrettet. Igen møder vi nye familier og par her, og igen skabes nye gode relationer. Det er trygt og berigende, at vi er en flok om dette projekt.

Vi glæder os over de mange tiltag der er henover efteråret: vandreture, fransk kursus, olivenpluk, yoga, meditation og strik kurser, som er attraktive for nye fællesskaber, fysisk aktivitet og ikke mindst livskvalitet.

Denne gang har vi cyklet og vandret en del i nærområdet, og de mørkegrønne og brune nuancer fra naturen, olivenlunde og vinmarker, chateauer, markeder, udendørs koncerter og film på amfiscenen printer sig i sindet.

Vi har lagt La table Marie Alice i Cotignac til vores foretrukne spisesteder, som ellers er Temp de Pose og Le Clos des Vignes, og ellers er det blevet et hit at lave mad hjemme, ud fra den skønne kogebog Le livre de cuisine le + famile du monde af J.-F. Mallet, som ligger i hovedhusene.

Så ja til fællesskabende boformer, som kan udvikles på mange planer - også i Svendborg kommune.

Annonce
Annonce
Sport

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Lokal redekoordinator om død havørne-familie: - Det er så meningsløst

Svendborg

Forening frygter forgiftning: Tre døde havørne fundet på Tåsinge

Svendborg For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

Annonce