Annonce
Langeland

Klumme: Hvad med CO2-udslip, hvad med trafiksikkerhed, hvad er meningen?

Lulu Okholm.
Annonce

Så er jeg sur igen. Hvorfor er det altid de store, der skal fedtes for? Det er bestemt ikke første gang, Matthæus-evangeliets kapitel 13, v. 12 nævnes i denne spalte. Her på Langeland kan vi den efterhånden udenad: ”Den, som meget har, ham skal mere gives. Og den, som intet har, ham skal endog det lidet, han har, fratages ham.”

Da Storebæltsbroen blev bygget i 1998, vedtog Staten, at der skulle opretholdes to færgeforbindelser, én nord for broen og én syd for, hvis uheldet skulle være ude, og broen måtte lukke af for trafik.

Det er som bekendt sket talrige gange i de forløbne 22 år. Det blev en kærkommen garanti for opretholdelsen af vores gode færgerute mellem Spodsbjerg og Tårs, og senere blev to nye færger bygget så store, at alle kunne regne med en plads uden bestilling, og der blev indført timedrift. Broprisen og færgeprisen var den samme. Så vidt så godt, og alle var glade.

I 2005 satte A/S Storebælt så taksterne ned på grund af velstand og indgik samtidig et politisk forlig om et driftstilskud til færgeoverfarten, der ikke kunne drives kommercielt efter broens takstnedsættelse. I 2018 blev billetpriserne sat 15 procent ned igen, og Langelandsfærgerne fik denne gang ingen kompensation med det resultat, at lastbilerne føler sig nødsaget til at tage turen over broen.


Se på Svendborgbanen, hvordan dét går. De griner ad os, dem derovre i hovedstaden. Er du dum, eller er du fra Langeland. Bjørn Brandenborg, sadl din hest og ifør dig dit harnisk.


Transportfirmaet Sax-Trans fra Lolland fortæller, at de havde 12-1500 lastbiltransporter årligt mellem Lolland og Langeland. De kører nu over Storebæltsbroen, for det drejer sig om flere hundrede tusinde kroner, de kan spare på den måde. Hvad med CO2-udslip, hvad med trafiksikkerheden, hvad er meningen?

BLÅ BOG

Lulu Okholm har været lærer på Rudkøbing skole gennem 33 år.

Hun er sanger, pianist og forfatter til utallige sange og flere teaterstykker.

Klummeskribent siden 2005.

Forleden var vi til konfirmation i København. Vi brugte brobizzen over Storebælt og kørte hjem samme dag. Pris 311 kr. Snart skal vi en tur til Lolland og hjem samme dag. Pris 532 kr, 26 kr mindre, hvis man har en brobizz. Det er da for galt.

Se på Svendborgbanen, hvordan dét går. De griner ad os, dem derovre i hovedstaden. Er du dum, eller er du fra Langeland. Bjørn Brandenborg, sadl din hest og ifør dig dit harnisk. Til kamp for retfærdigheden!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce