Annonce
Svendborg

Klumme: Et hak i huen

“Lykke er, når ens forventninger svarer til virkeligheden”, sagde Troels Kløvedal.

Så hvornår gør den lige det? Når man bliver student?

Jeg blev student den 18. juni med en forventning om fest til den lyse morgen, ekstatisk lykke og en følelse af at være fuldendt. I virkeligheden var det en dag med mange energiniveauer og følelser. Gode følelser. Men lige så snart familien var taget afsted efter aftensmaden, faldt jeg i dyb søvn. Helt færdig. Bogstaveligt talt. Omkring aftensmad vågnede jeg og dansede begejstret rundt i stuen. Var for træt til fest, men nægtede at gå i seng, og endte med at bruge hele natten på at se Netflix. Nyde, at jeg ikke skulle noget. Alligevel var jeg nærmest skamfuld dagen efter. Var det så det, den unge og vilde Anna på 18 år kunne præstere i sit ‘livs peak’?

Annonce

Hvad du opnår i studentertiden, er manifesteret i de mærker, du klipper i huen. Min forventning til mit første solopgangs-hak var at stå med mine bedste venner under armen og se en blodrød morgensol danse sig op i horisonten. I virkeligheden blev det første hak skaffet alene, da jeg træt og let beruset cyklede hjem fra en fest tidlig morgen. Tilgengæld følte jeg mig dejligt ung og ufornuftig, da jeg tre timer efter kæmpede mod søvnen i et tog mod Odense. Et smil over at leve op til idealet om at køre sig selv hårdt.


Hvad du opnår i studentertiden, er manifesteret i de mærker, du klipper i huen.


Min gode veninde skrev i mit julekort 2019: “Jeg håber, du får en dejlig jul, selvom det er skuffelsernes tid”. Og hvor har hun ret.

Følelsen der rammer klokken 12, når man tænker “var det så det?”. Nytårsfølelsen. Fødselsdagsfølelsen. Studenterfølelsen? Her er jeg heldigvis blevet rigtig positivt overrasket. Fødselsdag har jeg forventninger til, men prøvet før. Student er helt nyt. Jeg blev f.eks. overrasket over, at studentergaver fandtes. Over, at vi overhovedet blev studenter i disse corona-tider. Og vognturen slog mig bagover. Hvor var det fedt at suse hen over Thurø-dæmningen med aftensolen i baggrunden og bagefter nøgenbade i Snævringen med min klasse.

Gud, hvor fylder den sol egentlig meget i mit forventningsbillede om at være student?

Mit andet solopgangshak blev skaffet i styrtende regnvejr. Ingen sol, men da klokken endelig blev fem kunne vi tilfredse og smadrede dejse om.

På indersiden af mit skab hænger et citat, en god veninde gav mig. "Nøglen til lykke er at lade hver situation være som den er, i stedet for hvad du tænker, den burde være".

I dag vil jeg blive liggende i sengen. I dag vil jeg slette Instagram, for selvom jeg burde, kan jeg ikke lade være med at tjekke, hvis app'en er der. I dag vil jeg lade dagen være, som den er.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Fyns Amts Avis mener: Hjertelig tak for hjælpen til Christian Eriksens læger – og til hjerteløberen tirsdag i Svendborg. Og forhåbentlig også til flere af os andre

Annonce