Annonce
Langeland

Klumme: En collage af drømme for 2022

Et visionboard er en nytårstradition for klummeskriveren Kristine Karlshøj. Foto: Line Lea Kunø

Visionboard er en nytårstradition for mig, på højde med at hoppe ned fra sofaen klokken 24, mens jeg fanger mine kære i et favntag og et kys. Jeg holder uendelig meget af at klippe-klistre, og jeg er helt på røven over at se hvordan drømme kan blive til virkelighed, bare fordi jeg visualiserer dem.

I denne uge har jeg har lavet visionboard-workshop sammen med en gruppe virksomhedsejere i et erhvervsnetværk i Odense, en erfa-gruppe af kvindelige landmænd, en håndfuld kreative iværksættere, samt en ledergruppe fra et bosted. Alle slags mennesker i alle typer erhverv kan have glæde af at skabe deres eget visionboard.

Det er lidt tricky at være selvstændig konsulent og lave fysiske workshops i disse uger, men med god afstand og masser af sprit, så lykkes det faktisk at mødes på en god måde.

Annonce

Et visionboard er en collage eller en tegning af de drømme, man har for året, der kommer. Man kan både lave det for en selv og for en virksomhed. Collagen kan laves af billeder, man har klippet ud fra blade, eller tegninger, ord og postkort, som man klæber op på et stort stykke papir.

Forskning viser, at når vi visualisere, så arbejder hjernen på en anden måde. Den husker bedre, og den skaber flere innovative løsninger. Visualisering kan også hjælpe hjernen til at tænke mere positivt. Jo flere positive billeder du fodrer din hjerne med, jo gladere bliver du, og jo mere overskud og glæde spreder du. Det er i sig selv en gevinst.

Ud over gevinsten ved at visualisere, kan arbejdet med visionboard også give os en pause fra hverdagen. Den ungarske psykologiprofessor Mihaly Csikszentmihalyi skabte teorien om FLOW. Du kender flowtilstanden fra de øjeblikke, hvor du er totalt lykkelig. Flow opstår, når du arbejder med noget, der giver dig stor glæde og ro i hovedet. Ny forskningen viser oven i købet, det er sundt at være i flow - både mentalt og fysisk.

Blå Bog

Kristine Karlshøj, Bøstrup Strandvej 10, Bøstrup.

Har boet på Langeland ad flere omgange.

Arbejder med forandringsledelse og driver virksomheden Karlshøj & Co.

Er forfatter og kan lide sin køkkenhave og at vandre i hele verden.


En deltager fra en workshop fremlagde sit visionboard for resten af gruppen. Han rejste sig resolut, rakte sin collage frem og udbrød “Jeg glæder mig til 2022. Nu har jeg nemlig visualiseret, at corona er død, og min forretning går fremad. Og så har jeg visualiseret, at jeg kun vil arbejde sammen med glade mennesker. Livet er simpelthen for kort til sure mennesker”.

En anden rejste sig lige bagefter. Hun er leder af et revisionsfirma. “Jeg arbejder normalt kun med tal og to streger under. Men denne form for strategiarbejde er simpelthen så spændende. Så jeg drømmer om, at vi skal arbejde mere visuelt i 2022 på revisionskontoret”.

Jo flere positive billeder du fodrer din hjerne med, jo gladere bliver du, og jo mere overskud og glæde spreder du. Det er i sig selv en gevinst.

Kristine Karlshøj

Jeg bliver så glad, når jeg hører mennesker bryde ud i glæde på den måde. Hvem siger, at vores arbejdsliv absolut skal være surt? Hvem siger, at alting har to streger under facit? Vi har jo selv opfundet “virkeligheden” - så vi kan (og skal) selv ændre den igen.

Den canadiske ledelsesstrateg Henry Mintzberg udtalte for mange år siden, at strategi ikke nødvendigvis er en plan. Det handler om at finde ud af, hvorfor man laver en strategi og så lave den strategi, der giver mening for det arbejde, man har gang i.

Den kvindelige leder fra revisionsfirmaet havde tydeligvis fundet en ny metode til at lave strategi i fremtiden, og det er jo dét, visualisering kan. Ændre vores mindset, skabe nye muligheder og guide os på vej.

Når du har læst denne klumme, så tænker du måske…. Skulle jeg lige forære mig selv to timer i flow, hvor jeg laver en collage for mig og mit arbejdsliv for 2022? Ja, ikk!

Hvis du allerede nu har det gyldne overblik over 2022, og alt bare ruller for dig - så er det måske overflødigt. Men står du et sted, hvor noget kunne være anderledes, og du ikke lige kan finde vejen derhen. Ja, så kunne det være, du skulle gøre dig selv den tjeneste at fokusere på det, du drømmer om. Lav et visionboard. Jo før, jo bedre.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nødråb fra Lyø: Hvem vil komme over og vaccinere de sidste?

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Hentet i Forsvaret: Skjærbæk-selskabet Estech ansætter direktør

Langeland For abonnenter

Ny hestekur i vente: Langeland skal finde nye besparelser for 35 millioner

Debat

Kronik: Skal historien nu også skrives om?

Navne For abonnenter

Festivalveteran er tilbage i manegen: - De har ramt den lige i røven

Alle blå partier vil afskaffe kravet om mundbind

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis: Fødeafdelingen i Svendborg er klart styrket politisk og fagligt

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Svendborg

Onsdagens sydfynske coronatal: Heftig stigning hele vejen rundt

Erhverv For abonnenter

Udvider imperiet: Sydfynsk søskendepar overtager biograf i Horsens

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Faaborg-Midtfyn

Vedtaget i rungende tavshed: Nu ruller tusindvis af skraldespande ud i indkørslerne

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Konflikt om faldefærdige huse eskalerer efter kritisk artikel: Pludselig bankede ejendomsmatador på døren

Sport

Marienlyst kaster det hvide flag mod Svendborg - træneren vil bygge op til næste sæson

Annonce