Annonce
Debat

Klumme: Dejligt at få Netto ind i folden i handelsstandsforeningen

Lulu Okholm

Errare humanum est, det er menneskeligt at fejle” fra år 43 f. Kr., går nok tilbage til Cicero, som fortsætter: ”Men det er skændigt at fremture i sine fejltagelser”.

Det er jo så sandt, som det er sagt og forekommer også i Jesu lignelser om synd og tilgivelse, fx i historien om den fortabte søn, Lukas 15, 11-32.

Og hvad skal vi så med latinsk tale og bibelsnak? Jo, Netto har, som I kan læse i avisen i dag,  besluttet sig for at blive medlem af Rudkøbing Handelsstandsforening og bidrage til alle de aktiviteter, der stables på benene fra den kant. Hvor er det dejligt, at man kan ændre standpunkt, (det kan sagtens nås endnu, borgmester), og jeg er sikker på, at byens handlende hilser jer så hjerteligt velkommen i flokken.

Annonce

Hvad så, Aldi og Fakta? Hvilken farve har jeres ører nu? Lyserøde? Højrøde? Jeg synes, de burde være det sidste. Jeg er helt på det rene med, at det er hovedsædet i en fjern storby, der bestemmer den slags vidtløftigheder som at indgå i det lokale fællesskab. Men jeg håber så meget, at I, de lokale ledere, vil gå til jeres chefer og bede om lov til at gøre ligeså - i alles interesse.

BLÅ BOG

Lulu Okholm har været lærer på Rudkøbing skole gennem 33 år.

Hun er sanger, pianist og forfatter til utallige sange og flere teaterstykker.

Klummeskribent siden 2005.

I følger sikkert levende med i diskussionen om ændringen af kommuneplanen, så Rema 1000 kan bygge sin forretning på gasværksgrunden. Det er en sag, der berører mange af os meget, for vi vil ikke have ødelagt vores fine købstad med de talrige, levende butikker. Vi har lige haft en mindre invasion af gæster fra Jylland, som vi lodsede gennem Rudkøbing by, og de var himmelfaldne og meget imponerede over det butiksliv, de så udfolde sig her.


I sådan en situation skal man stå sammen mod overmagten. Kom med i fællesskabet. Jeg er sikker på, at også I vil blive hilst hjerteligt velkommen.


Når vi i Aktivitetsgruppen orker at lægge et stykke arbejde i at prøve at forpurre en snæver flertalsbeslutning i kommunalbestyrelsen, så kæmper vi ikke bare for byens forretninger, vi kæmper også for de mindre brugser og købmænd i nord og syd – og vi kæmper også for jer. Jeg kan ikke regne med så store tal, men prøv inde i jeres hoveder at lægge sammen: En halv snes beboelseshuse, der skal rives ned. En halv snes familier, der skal have et nyt hus at bo i. En parkeringsplads til 114 biler. Et stort varehus. Hvor mange millioner mon det giver? Og hvor tror I, de penge skal tjenes ind henne?

Ja, det skal de jo blandt andet på bekostning af jeres butikker. Jeg tror ikke, at en Rema, hvor god en forretning, den end måtte blive, ligefrem trækker turister til. Og jeg tror ikke, at vi langelændere kan spise mere, end vi gør nu. Lå Rema sammen med jer i den indre by, så skulle det nok gå. Så kunne vi købe toiletpapir hér, ispinde dér og rødvin hist, som vi gør nu, og det fungerer jo godt. Men kommer den til at ligge på gasværksgrunden, så kan det hele klares i én håndevending, og vi behøver ikke bevæge os længere end fra bil til butik.

I sådan en situation skal man stå sammen mod overmagten. Kom med i fællesskabet. Jeg er sikker på, at også I vil blive hilst hjerteligt velkommen.

Annonce
Ærø For abonnenter

Hverken glamping eller hotel: Søbygaards fremtid er på plads

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Trælastkæden Bygma bekræfter: - Ja, vi er på vej til Svendborg

Langeland For abonnenter

Værtshus-ejer i retten for at holde åbent under nedlukning: - Det er ikke rimeligt med så kort varsel at regne med, at vi har styr på restriktionerne

Svendborg

Bøderegnen fortsætter: Politiet giver bøder til yderligere 10 bilister på Nyborgvej

Navne For abonnenter

Nekrolog: Inga Jønsson var et socialt samlingspunkt

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Det ser uhyggeligt ud: Danmarks bedste motionsrute stinker af døde fisk

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Debat: En glædens dag – vi får en borgerrådgiver

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Først erobrede de Svendborg Havn: Kammerateriet-kammerater åbner strandbar i Haderslev

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Svendborg

11 bøder på 40 minutter: Bilister blæser på vejarbejde

Ærø For abonnenter

Jens Weiss er gal: - Jeg kan ikke længere stå model til det her

Svendborg

Oversete kræftknuder og stærke sovepiller: Svindellæge fra Svendborg har også været kritiseret for dårligt lægearbejde

Annonce