Annonce
Svendborg

Klumme: Børn i udsatte positioner drukner i fællesskabet

Laurits Mikkolinius Mader, klummeskribent Fyns Amts Avis.
Annonce

Der skal tages hånd om de børn, som har de sværeste betingelser i deres børne- og ungdomsliv. Hvert syvende barn i dag får stillet en psykiatrisk diagnose, inden de er fyldt 18 år. Det tal skriger på politisk handling og flere pædagoger.

Normeringerne i SFO’erne og ungdomsklubberne ligger på omkring 17-25 børn pr. voksne i Svendborg Kommune. Det betyder, at de børn, som har brug for en voksen for at finde vej ind i børnefællesskabet, får svært ved at opnå den nødvendige voksenkontakt. De trækker sig derfor fra aktiviteter og de relationer, der ellers ville blomstre i fritidstilbuddet.

Et billede BUPL (pædagogernes fagforening) kan genkende på landsplan, hvor 6 ud af 10 pædagoger fra fritidsområdet ikke føler, at de kan give den nødvendige støtte til sårbare- og udsatte børn på grund af manglende personale. Når børn med behov for struktur og tryghed skal lykkedes i et fritidstilbud, er tilstedeværelsen af en voksen altafgørende for barnets trivsel. Pædagogerne i fritidstilbuddet inviterer og motiverer børnene ved at åbne nye fællesskaber og aktiviteter op.

Blå bog

Laurits Mikkolinius Mader er 30 år, og bor med sin kæreste og deres søn på knap to år i Møllergade i Svendborg.

Han er uddannet lærer fra Den Frie Lærerskole og arbejder i Svendborg Juniorklub, hvor han også er tillidsmand.

Han er desuden formand i Haveforeningen Ørkild.

Fritiden bruger han på at spille fodbold i Egebjerg Fodbold i Ulbølle.

Hans klummer kommer med al sandsynlighed til at kredse om emner som pædagogik, byudvikling, foreningsliv og hvad der ellers er aktuelt. Og så kan han godt lide at stikke lidt til kommunen, siger han.

Socialdemokratiet har som Danmarks ledende parti lovet, at Danmark skal være det bedste land i verden at være barn i. Det skal også de udsatte børn i dag- og fritidstilbuddene mærke. Der bliver nødt til at komme flere hænder på gulvene, så alle kan få et godt børne- og ungdomsliv. Antallet af børn med angst, stress og depression stiger, og det risikerer at få konsekvenser for den mentale sundhed for en hel generation.

Så endnu en gang: Politikere, vågn op! Der er ikke råd til at lade børnene i stikken og bare kigge den anden vej i håbet om, alting nok skal gå. Vi har brug for flere timer og faglig ekspertise til de børn, som har det sværest, for at skabe det gode børne- og ungdomsliv med dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce