Annonce
Svendborg

Klosterplads: Sådan kommer det til at se ud

Dette er illustrationen af Klosterplads med en trappe, hvor der i øjeblikket er en mur. Efter planen står det færdigt til vinter. Illustration: Land+
Politisk var det i sommer ikke nemt at blive enige om fremtiden for Klosterplads. Men det lykkedes, og nu er der en plan på, hvordan pladsen kommer til at se ud.

Svendborg: Så går omdannelsen af Klosterplads ind i den sidste fase. Snart er man klar til at rive ned og bygge op. Og på billedet kan man danne sig et indtryk af, hvordan pladsen kommer til at se ud.

Efter planen skal der blandt andet bygges en ny trappe, som - at dømme efter billederne - vil indbyde til ophold i det offentlige rum.

Det er faktisk i det hele taget en del af planen for omdannelsen af Klosterplads i og med, at en del af omdannelsen også skal afstedkomme mere udeservering, når restauranter og cafeer engang åbner efter corona-nedlukningen.

Trappen, som erstatter den mur, der står der i dag, bygges efter planen i nordisk granit og planen er, at man i august kan påbegynde anlægsarbejdet på Klosterplads og Klosterstræde, mens anlægsarbejdet i forbindelse omdannelse af Frederiksgade efter planen sættes i gang i september.

Arbejdet forventes afsluttet i løbet af vinteren 2020/2021; i det arbejde er dog ikke inkluderet omdannelse af selve vejforløbet ved Klosterplads.

Annonce

Parkeringsdebat

Omdannelsen af Klosterplads blev ledsaget af en parkeringsdebat, da blandt andre Venstre mener, at man bør bevare flere parkeringspladser i umiddelbar nærhed til byens centrum.

Den debat afspejlede også seneste møde i Teknik- og Erhvervsudvalget, hvor kommunens parkeringsstrategi også var på dagsordenen.

Næstformand Per Nykjær Jensen (V) fortæller, at Venstre stillede et ændringsforslag, idet man ønskede at udskyde vedtagelsen af parkeringsstrategien.

Ifølge Per Nykjær Jensen handler det om, at man i Venstre gerne vil sikre sig, at de parkeringspladser, der indtil videre bevares på Klosterplads, også i fremtiden bliver bevaret i stedet for at bruge penge på at ændre vejforløbet ved Klosterplads, hvad der formentlig vil koste parkeringspladser.

- Det vil koste 15 millioner kroner, og de penge kunne kommunen nok godt bruge til noget andet i denne tid, siger Per Nykjær Jensen og fastslår, at den del af Klosterplads, der omhandler en trappe samt Frederiksgade, hvor der skal være mere udeservering, synes man i partiet godt om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce