Annonce
Ærø

Klokkekoncerter er populære: Derfor kommer der to nye ønskekoncerter i maj

På fredag den 15. maj giver Karsten Hermansen igen ønskekoncert på Marstals kirkeklokker. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Organist og klokkenist Karsten Hermansen fortsætter med at give populære klokkekoncerter i Marstal.

Marstal: Siden coronakrisens begyndelse, har organisten i Marstal Kirke hver fredag givet klokkekoncert kl. 15 fra kirkens klokketårn.

De sidste par gange har sognebørnene kunnet komme med ønsker, og der har været så mange ønsker, at organisten ikke har kunnet følge med. Derfor vil de næste klokkekoncerter også være præget af publikumsønsker.

- Jeg vil tro, at vi har fået 50-60 ønsker i alt. Jeg har slet ikke kunnet nå at spille alle ønskerne, og derfor har vi valgt at de næste koncerter også skal være præget af publikumsønsker, siger Karsten Hermansen, der også er uddannet klokkenist.

Organisten har tematiseret de næste to koncerter, som finder sted den 15. og 22. maj.

Den 15. maj vil stå i forårets tegn, hvor der vil blive spillet forårssange, mens der den 22. maj vil blive spillet melodier fra forskellige film og musicals. Her vil man blandt andet kunne høre melodierne "You'll never walk alone", "Edelweiss" og melodier fra Harry Potter-filmene. Den dag kommer der også en verdenspremiere, idet Karsten Hermansen har øvet sig på værket "Healing Bells", som er skrevet af en amerikansk komponist på baggrund af coronakrisen og som vil blive opført mange steder på kloden.

- Mange af verdens klokkenister vil spille melodien den 21. eller 22. maj. Det er da en fin tanke, at den bliver spillet verden over, siger Karsten Hermansen.

Der er også indkommet ønsker, som organisten ikke har kunnet indfri.

- For eksempel ville en gerne høre et nummer fra Metallica. Det er jo egentlig et meget passende, da klokkespillet er jo af heavy metal, men det er desværre ikke realistisk at spille Metallica på et klokkespil. Andre er kommet med nogle sære ønsker, som jeg har ikke har kunnet finde noder til. Der har jeg savnet at kunne komme på biblioteket, siger Karsten Hermansen.

Det er fuldtidsarbejde at øve til fredagens klokkekoncerter, men det er godt givet ud, siger organisten.

- Sidst mødte der 55 op til klokkekoncerten. De stod spredt på hele kirkepladsen, og nogle havde taget stole med. Det var ganske hyggeligt, og det er rart, at koncerterne bliver påskønnet, siger Karsten Hermansen, der sidste fredag både spillede melodier fra James Bond, Game of Thrones og Matador.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce