Annonce
Ærø

Klokkekoncert ved Marstal Kirkes tårn

Merle Kollom passer Estlands eneste klokkespil. Foto: Kalev Ints

Marstal: Tirsdag 23. juli kl. 20 spiller Merle Kollom klokkekoncert fra Marstal Kirkes tårn. Merle Kollom er fra Tartu i Estland, hvor hun passer landets eneste klokkespil, som imidlertid er for lille til at kunne betjenes med et stokklaver. Det kan kun spille automatisk, men ikke desto mindre har Merle Kollom uddannet sig til klokkenist hos Peter Langberg, Løgumkloster, og afsluttede uddannelsen i begyndelsen af juni med diplomeksamen, som i øvrigt foregik ved Marstal Kirkes klokkespil.

Merle Kollom har også en universitetsgrad i orgelpædagogik, i teologi og kirkemusik. Hun spiller både klassisk musik, jazz og klokkespil, hvor hun kan komme til det. Det har bragt hende verden rundt og ført til samarbejde med mange store navne inden for jazzverdenen og den klassiske verden.

Programmet ved klokkekoncerten er blandt andet med valsetoner af Strauss og Shostakovich.

Der bydes sædvanen tro på kaffe under koncerten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Annonce