Annonce
Ærø

Klipning, en kop kaffe og en god snak: Nu kan man komme til frisør igen

Kisser Madsen har ventet et halvt år på at blive klippet. Foto: Michael Printzlau
Hos By Grube i Marstal har frisørstolene samlet støv, mens andre butikker omkring dem gradvist har kunnet åbnet deres døre. Men nu åbner blandt andet massører, tatovører og frisører igen.

Ærø: Det summer af liv hos By Grube i Marstal. Mette og Mia Grube har knapt nok tid til at holde pause. Lige så snart en kunde er gået ud af butikken, kommer der en ny ind.

Siden første marts har de haft åbent for den ene del af By Grube. Den del, der faktisk er butik, hvor de sælger te, spiritus og alverdens tøj.

Den bagerste del af butikken er en frisør, der har haft lukket. Indtil i dag, hvor de endelig har fået lov til at åbne.

Og nu løber de hurtigt. Hvis man går ind for at bestille tid på By Grubes hjemmeside, kan man se, at der først er en ledig tid den 27. april.

Annonce

Vil have styr på det

- Vi ved faktisk ikke, hvor mange, der har tid i dag, fordi det er meget forskelligt, hvor lang tid hver kunde har booket. Men jeg ved, at vi er fuldstændig booket op til klokken 17. Vi kunne sagtens fortsætte til lang tid efter klokken 17. Men vi vil gerne lige have styr på det hele, og tage det i et fornuftigt tempo, siger Mette Grube, medindehaver af By Grube.


Jeg er jo ikke sådan en af dem, der tør at klippe mig selv. Det er lidt nemmere med min mand. Der bruger jeg bare en trimmer.

Marianne Kondrup


Kisser Madsen sidder i en af salonens fire stole. Hendes hår er smurt ind i en hvid masse. Hun får ikke farvet håret hver gang, hun er til frisør, men da det er næsten et halvt år siden, hun sidst var afsted, så er det alligevel ved at være tid.

- Jeg har rykket min tid flere gange. Jeg fik faktisk tiden, da de åbnede første gang. Og så har jeg bare rykket den indtil det rent faktisk kunne lade sig gøre, siger Kisser Madsen.

Annonce

En helt lille tur

Da hårfarven har været i Kisser Madsens hår i noget tid, bliver hun placeret i massagestolene i det bagerste lokale, hvor hun får skyllet farven ud i en vask bag ved den masserende stol.

- Det er en hel lille tur, man er ude på. Man kan lige komme ned, få en kop kaffe, noget massage og en god snak. Det tror jeg, at mange mennesker mangler, siger Kisser Madsen.

Lidt efter, da Kisser har forladt salonen, kommer Marianne Kondrup ind. Det første, hun gør, er at tage sin telefon frem. Hun skal vise en negativ coronatest. Men det er ikke så lige til. Hun står med den i noget tid, men lægger den så frustreret fra sig. Hun tager derefter sin iPad frem fra tasken. Men på den kan hun ikke engang få lov til at komme ind på hjemmesiden.

Ligesom så mange andre i hele Danmark mærkede Marianne Kondrup hvordan Sundhed.dk er langsom på grund af pres. Foto: Michael Printzlau

- Den siger bare, at siden er ikke tilgængelig, siger hun.

Efter et par minutter lykkes det med telefonen.

- Det er godt nok ikke nemt, at man skal have det papir frem hver gang, siger hun.

Annonce

Ingen trimmer til Marianne

Marianne Kondrup bliver placeret i stolen, hvor Mia Grube lader fingrene glide gennem det pjuskede hår.

- Ja, jeg er jo ikke sådan en af dem, der tør at klippe mig selv. Det er lidt nemmere med min mand. Der bruger jeg bare en trimmer, siger Marianne Kondrup.

Mia Grube er glad for endelig at kunne åbne for frisøren, som hun driver sammen med sin søster. Foto: Michael Printzlau

Det er ikke lang tid, at Mia Grube får lov til at stå ved Marianne Kondrups stol, før telefonen ringer og kræver hendes opmærksomhed.

- Der er mange, der lige skal ringe for at få deres tid bekræftet. Der er gået noget galt i systemet, så folk har bare fået en besked om, at de har en tid, men ikke hvornår. Det hele skal lige op at køre. Det er bare lidt vildt, at det lige er i dag, siger medarbejderen, der står ude i butikken, mens Mia og Mette klipper på livet løs i salonen.

Frisører er ikke de eneste, der åbner i dag. Massører, tatovører, kosmetologer, solarier, køreskoler og andet, der kan kategoriseres som liberale serviceerhverv har også fået lov til at åbne dørene for kunder med en negativ coronatest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce