Annonce
Erhverv

Hovedtaler til nytårskur med kraftigt grønt aftryk: Klimaministeren kommer til Odense

Klimaminister Dan Jørgensen (S) landede i sidste uge en klimaaftale med et bredt flertal i Folketinget. Han er hovedtaler ved Odense Kommunes nytårskur den 16. januar. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Klimaminister Dan Jørgensen (S) er gæstetaler, når Odense Kommune inviterer til nytårskur i januar.
Annonce

Den grønne bølge har også ramt Odense, og årets nytårskur, som borgmester Peter Rahbæk Juel har inviteret til, har bæredygtighed og grøn omstilling som omdrejningspunkt.

- Vi markerer overgangen til det, vi tror på, kan blive Odenses årti. Det skal være en tid, hvor bæredygtig vækst skaber arbejdspladser og muligheder for borgere og erhvervsliv i hele byen, lyder det i invitationen fra Odenses borgmester.

I år er klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) hovedtaler ved nytårskuren midt i januar.

Desuden er arrangeret en paneldebat, også med bæredygtighed som tema. Her skal de to lokale erhvervsfolk Niels Thorborg og Camilla Haustrup Hermansen sammen med Lars Sandahl Sørensen, Dansk Industri, diskutere, hvordan bæredygtighed kan tænkes sammen med bundlinje, som det hedder i oplægget.

Odense skal i det nye år udvikle en nye erhvervs- og vækstpolitik. Men hvordan kombineres bæredygtighed, vækst og flere arbejdspladser? Det inviterer kommunen både virksomheder, iværksættere og uddannelsesinstitutioner til at tale om, og nytårskuren bliver startskuddet til den proces.

Den store ambition ifølge Peter Rahbæk Juels ord i invitationen er at gøre FN's 17 verdensmål til omdrejningspunktet for arbejdet, og Odense skal gøre grøn omstilling til en konkurrencefordel og på den måde bidrage til det nationale mål om en CO2-reduktion med 70 procent i 2030. Sådan som aftalen om den nye klimalov også foreskriver.

Nytårskuren holdes i Dok5000 på Odense Havn torsdag den 16. januar kl. 16-18 for inviterede gæster.

Talere ved nytårskuren

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S), Odense.

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S).

Erhvervsmanden Niels Thorborg, ejer af 3C Holding og bestyrelsesformand for bl.a. SDU.

Erhvervskvinden Camilla Haustrup Hermansen, direktør og medejer af Plus Pack og formand for regeringens klimapartnerskab for affald, vand og cirkulær økonomi.

Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce