Annonce
Svendborg

Se videoen: Klaus legede med Svendborgsund-delfinen Delle - blev droppet til fordel for færgen

Det siges, at delfiner ikke bliver et sted længe ad gangen. Delfinen i Svendborgsund har dog holdt til i samme område i knap halvandet år. Søndag snorkledykkede middelfarter med den legesyge delfin. Foto: Klaus Christensen
Annonce

Svendborg: Søndag var Klaus Christensens første ansigt-til-snude-møde med delfinen i Svendborgsund. I løbet af en time legede de to under havets overflade, indtil Klaus Christensen fra Middelfart blev mindre interessant end færgen på dens faste rute.

De seneste måneder har middelfarteren jævnligt taget turen på vandet ved Svendborgsund på sit SUB-board, og her er det blevet klart for ham, at delfinen er en legesyg en af sin slags.

- Hvis man sparker i vandet, bliver den omkring dig, fortæller 48-årige Klaus Christensen, der er gammel dykkerinstruktør.

Søndag lagde han en knap 16 minutter lang video op på Youtube, hvor man kan følge en del af parternes leg med hinanden.

- Den kredsede omkring mig, og det var tydeligt, den gerne ville lege. Den holdt ikke afstand, kom hele tæt på og havde øjenkontakt med mig, siger den hærdede dykker.

Selv beskriver han oplevelsen som ”fascinerende” og ”megafantastisk”.

Klaus Christensen kalder delfinen for "legesyg". Den kredsede omkring den 48-årige middelfarter i godt en time, før færgen kom forbi, og i den forbindelse mistede delfinen interessen for Klaus Christensen. Foto: Klaus Christensen

Delfinen er ikke et ukendt fænomen i området, da den har været i vandet ved Svendborgsund siden efteråret 2019.

Søndag var dog første gang, Klaus Christensen snorkledykkede med delfinen.

- Men delfinen stoppede med at lege, da færgen kom. Så blev jeg mindre interessant, lyder det fra Klaus Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Det er folks egen sag: Læsere kritiske over for vaccinationstvang

Annonce