Annonce
Fyn

Klar til valgkamp: Kendte ansigter i front for SF og Enhedslisten

Enhedslistens to nuværende byrådsmedlemmer, Søren Freiesleben og Reza Javid, er partiets spidskandidater til næste års kommunalvalg. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Både hos Enhedslisten og SF er det kendte navne, der nu er valgt som spidskandidater frem mod næste års kommunalvalg.
Annonce

Odense: Venstre har længe været klar med en spidskandidat, for nylig blev Dansk Folkeparti det samme, og nu har både SF og Enhedslisten også peget på de navne og de ansigter, der især skal tegne partierne i forbindelse med næste år kommunalvalgkamp.

Hos SF er det for tredje valg i træk Brian Dybro, der er spidskandidat. Han er lige nu beskæftigelses- og socialrådmand, han har tidligere været børn- og ungerådmand, og det er særligt velfærden, der optager ham.

- Vi har som samfund et kæmpe socialt ansvar for at hjælpe de mennesker, som har mindst. Vi skal skabe større social retfærdighed og tryghed, og derfor skal vi afskaffe hjemløshed i Odense, understreger 41-årige Dybro i en pressemeddelelse.

- Og så skal vi give kernevelfærden et klart løft. Det gælder for de mindste børn i dagtilbud, hvor vi skal have minimumsnormeringer. Det gælder for eleverne i folkeskolen, hvor vi i dag har svært ved at stille med en lærer i hver klasse i hver time. Og det gælder for de ældre, hvor vi vil have indført ”din hjemmehjælper”, som kender den ældre, forklarer han, der blev udpeget af et enigt medlemsmøde hos SF - og uden modkandidat.

Annonce

To hos Enhedslisten

I Enhedslisten griber de udpegningen af folk i front anderledes an. Fem kandidater stillede op, og ud af dem er to nu valgt til at gå forrest.

Med opbakning fra 68,3 procent af partimedlems-stemmerne er 57-årige Reza Javid den ene spidskandidat. Han er nuværende byrådsmedlem, han er Enhedslistens politiske ordfører og medlem af Beskæftigelses- og Socialudvalget.

Og som spidskandidat får han følgeskab af Enhedslistens andet byrådsmedlem, 45-årige Søren Freiesleben. Han er gruppeformand og medlem af By- og Kulturudvalget og fik i en urafstemning støtte fra 55,5 % af medlemmerne.

Byrådspartiernes spidskandidater

Socialdemokratiet: Spidskandidaten vælges i oktober, og foreløbig er der ingen udfordrer til borgmester Peter Rahbæk Juel.

Venstre: Christoffer Lilleholt er valgt som ny spidskandidat efter Jane Jegind, der ikke genopstiller.

Det Konservative Folkeparti: Søren Windell genopstiller som spidskandidat, som vælges om kort tid.

Dansk Folkeparti: Et tæt kampvalg i august gav rollen som spidskandidat til regionrådsmedlem Carsten Sørensen foran Christel Gall.

SF: Brian Dybro er for tredje gang partiets spidskandidat.

Enhedslisten: Byrådsmedlemmerne Reza Javid og Søren Freiesleben er begge udpeget som spidskandidater.

Radikale Venstre: Partiet genvælger hvert år deres spidskandidat, og Susanne Crawley Larsen skal genvælges igen til foråret for at blive spidskandidat til valget.

De to Enhedslisten-folk opfatter afstemningsresultatet som en anerkendelse af den linje, de har lagt i byrådsarbejdet.

- Vi er borgernes vagthund i byrådet samtidig med, at vi går konstruktivt ind og samarbejder med de andre partier, når vi kan skabe gode resultater, siger Reza Javid.

- Kunsten er at balancere mellem disse to vigtige roller. Kampen som byrådsmedlem foregår imidlertid ikke hun i byrådet, men i høj grad også ude i samfundet, i dagligdagen, i fagbevægelsen, boligbevægelsen, i demonstrationer og aktioner og i andre udenomsparlamentariske aktiviteter, påpeger han.

Det nye byråd sættes sammen ved kommunalvalget 16. november 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Tillidsmand rystet over lukning af kraftvarmeværk: - Vi troede, vi havde frem til 2024. Nu får vi travlt med at omskole os

Annonce