Annonce
Langeland

Klar til finale: 6. klasse klogest i regionen, nu venter landsfinalen

6.A fra Ørstedskolen er helt klar til landsfinalen i paratvidensquizzen "Smart, Parat, Svar" 5. februar i Odense. Fra venstre: Holdkaptajn Gustav Nygård, Agnete Anesen, Natascha Hansen, Frida Jørgensen og Adam Carstensen. Foto: Bjørn Skjærup
6.A fra Ørstedskolen er den klogeste sjette klasse i Region Syddanmark - nu står landsfinalen for døren i paratvidensquizzen "Smart, Parat, Svar"
Annonce

RUDKØBING: De er Langelands klogeste. Endda regionens klogeste. Men er de også landets klogeste sjette-klasse? Det får 6.A fra Ørstedsskolen svar på, når Frida, Adam og Natacha, Gustav og Agnete skal forsvare ikke bare klassens og skolens, men hele regionens ære, når vinderene af den landsdækkende paratvidensquiz "Smart Parat Svar" skal findes i Odense 5. februar.

Det hele bliver sendt live på Youtube, så forældre og andre nysgerrige kan følge med, når børnene kaster sig ud i en dyst på paratviden. På Ørstedsskolen er man helt klar. De fem udvalgte er sammensat efter, hvem der har størst viden inden for alt fra politik til natur og teknik.

- Frida svarede rigtigt på flest spørgsmål, svarede alle i kor på avisens spørgsmål om den indledene runde, hvor Ørstedskolens klogeste sjette-klasse skulle findes.

Det er hele klassens fortjeneste, at 6.A er nået helt til finalen i quizzen "Smart, Parat, Svar". Hvis de vinder, skal præmien på 10.000 kroner til klassekassen derfor også gå til en fællestur. Foto: Bjørn Skjærup
Annonce

Øvelse gør mester

Det er da heller ikke mere end blot et par dage siden, at de fem sjetteklasseselever fra Langeland klarede skærene i den regionale runde. 15. januar quizzede Ørstedskolens 6.A nemlig mod regionens andre sjetteklasser og vandt.

Op til da øvede hele klassen sig sammen på spørgsmål, som lærene havde udvalgt. Og det gav pote i Vollsmose, hvor eleverne fra de fem regioner var samlet. Her var der nemlig kun 20 sekunder til at svare på tre spørgsmål ad gangen.

- Vi aftalte, hvem der skulle huske på hvilke spørgsmål. Men er vi i tvivl om svaret, er det Gustavs beslutning. Han er holdkaptajn, fortæller Agnete Anesen.

Straks efter suppleres hun af hold-og klassekammerat Adam Carstensen.

- Ja, men nogle gange kunne vi også svarene på alle tre spørgsmål, inden tiden var gået. Det var en virkelig god følelse.

Annonce

Hvis vi vinder

Nervøsitet er der heller ikke spor af, selvom børnene står overfor en landsdækkende finale.

- Natacha var godt nok så nervøs, at hun ikke vil spise nogle af de saltstænger, der var, da vi var til regionsfinale, kommer det fra Adam Carstensen.

Det griner de alle fem af. Men de er helt med på, at gælder om at være skarpe til finalen. Og skulle 6.A gå hele vejen, har de fem elever allerede en idé om, hvad præmien på 10.000 kroner til klassekassen skal gå til.

- Vi bliver splittet op og delt ud i nye klasser, når vi skal i syvende. Så en fællestur med hele klassen inden ville være godt, siger Adam Carstensen.

Smart Parat Svar er en landsdækkende læse- og vidensquiz for børn i 6. klasse, som Aalborgbibliotekerne leder. Det overordnede mål med Smart Parat Svar er at fremme og fastholde større børns læselyst og at vise, at det er sejt at være ekspert på et område.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce