Annonce
Ærø

Klapsalver og et enkelt buh: Borgmester og minister sagde tillykke med Marstals nye færge

Borgmester Ole Wej Petersen (S) blev fotograferet på den røde løber foran Ærøxpressen af Bjørg Dalheim. Foto: Anders C. Østerby
Borgmester Ole Wej Petersen (S) og transportminister benny Engelbrecht var sidste talere på den store festdag for Marstals nye færge. Og der var humor, latter og musik - og et enkelt buh - i det propfyldte telt.
Annonce

Marstal: Borgmester Ole Wej Petersen (S) indledte sin tale til de mange færgefejrende gæster i det propfyldte telt med at takke for de klapsalver, han og transportminister Benny Engelsbrecht (S) blev budt velkommen med.

- Men det kan godt være, de ikke var til mig, sagde han selvironisk med henvisning til, at han ikke altid har været den største støtte af Ærøxpressen.

Han fortsatte med at rose det store arbejde og ønske tillykke til aktionærer og bestyrelse.

- Da I startede, var der ikke mange, der troede på det, sagde han og blev afbrudt af et højlydt "arh!" og buhråb blandet med latter.

Han fortsatte, at den skepsis var blevet gjort til skamme, hvilket vidnede om sammenhold og solidaritet. Og så glædede han sig over de mange afgange til og fra Ærø, øen nu kan tilbyde.

- Det betyder, at der nu er 26 afgange til og fra Ærø en almindelig dag i december og ikke færre end 32 afgange i højsæsonen, sagde han og blev mødt med klapsalver.

Det giver flere muligheder for folk til at besøge Ærø - men der er også et aberdabei, mindede han om:

- En privat færge giver også udfordringer i kommunens økonomi. Men vi håber, at vi i fællesskab kan trække flere mennesker til Ærø, håbede han.

Benny Engelbrecht (S) havde som lovet taget sin guitar med. Foto: Anders C. Østerby
Annonce

Minister holdt løfte

Derefter var det transportminister Benny Engelbrechts tur, og han kunne ikke love, at regeringen var på vej med penge på finansloven til resten af landevejsprincippet til Ærø og de andre øer. Men han havde masser af roser og lykønskninger med.

- Det er en fest for Ærø og ikke mindst Marstal, sagde han og satte trumf på, da han beskrev Marstals stolte søfartstraditioner:

- Det er helt naturligt, at en af vores største søfartsbyer nu også har sin egen færgerute, sagde han til stor jubel fra teltet.

Han roste også - som minister i et ministerium og en regering, der vil den grønne omstilling, og efter at være ankommet til Ærø med elfærgen Ellen - at Ærøepressen er en hybridfærge, der sparer på den CO2, som man ellers ville udlede.

Og så holdt ministeren ellers sit løfte og gav et nummer på sin guitar og blev af bestyrelsesformand Christian Holm lovet en tur på færgen og en riga balsam.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Mand reddet op af Svendborg Havn

Svendborg For abonnenter

Mekanikeren var selv i tvivl i morges: De færreste ved, hvordan de tænder for tågelygterne

Annonce