Annonce
Ærø

Klapsalver og et enkelt buh: Borgmester og minister sagde tillykke med Marstals nye færge

Borgmester Ole Wej Petersen (S) blev fotograferet på den røde løber foran Ærøxpressen af Bjørg Dalheim. Foto: Anders C. Østerby
Borgmester Ole Wej Petersen (S) og transportminister benny Engelbrecht var sidste talere på den store festdag for Marstals nye færge. Og der var humor, latter og musik - og et enkelt buh - i det propfyldte telt.

Marstal: Borgmester Ole Wej Petersen (S) indledte sin tale til de mange færgefejrende gæster i det propfyldte telt med at takke for de klapsalver, han og transportminister Benny Engelsbrecht (S) blev budt velkommen med.

- Men det kan godt være, de ikke var til mig, sagde han selvironisk med henvisning til, at han ikke altid har været den største støtte af Ærøxpressen.

Han fortsatte med at rose det store arbejde og ønske tillykke til aktionærer og bestyrelse.

- Da I startede, var der ikke mange, der troede på det, sagde han og blev afbrudt af et højlydt "arh!" og buhråb blandet med latter.

Han fortsatte, at den skepsis var blevet gjort til skamme, hvilket vidnede om sammenhold og solidaritet. Og så glædede han sig over de mange afgange til og fra Ærø, øen nu kan tilbyde.

- Det betyder, at der nu er 26 afgange til og fra Ærø en almindelig dag i december og ikke færre end 32 afgange i højsæsonen, sagde han og blev mødt med klapsalver.

Det giver flere muligheder for folk til at besøge Ærø - men der er også et aberdabei, mindede han om:

- En privat færge giver også udfordringer i kommunens økonomi. Men vi håber, at vi i fællesskab kan trække flere mennesker til Ærø, håbede han.

Annonce
Benny Engelbrecht (S) havde som lovet taget sin guitar med. Foto: Anders C. Østerby

Minister holdt løfte

Derefter var det transportminister Benny Engelbrechts tur, og han kunne ikke love, at regeringen var på vej med penge på finansloven til resten af landevejsprincippet til Ærø og de andre øer. Men han havde masser af roser og lykønskninger med.

- Det er en fest for Ærø og ikke mindst Marstal, sagde han og satte trumf på, da han beskrev Marstals stolte søfartstraditioner:

- Det er helt naturligt, at en af vores største søfartsbyer nu også har sin egen færgerute, sagde han til stor jubel fra teltet.

Han roste også - som minister i et ministerium og en regering, der vil den grønne omstilling, og efter at være ankommet til Ærø med elfærgen Ellen - at Ærøepressen er en hybridfærge, der sparer på den CO2, som man ellers ville udlede.

Og så holdt ministeren ellers sit løfte og gav et nummer på sin guitar og blev af bestyrelsesformand Christian Holm lovet en tur på færgen og en riga balsam.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Læserbrev

Debat: Tak for kaffe og fredspibe

Læserbrev: "Når jeg beskriver, at jeg i et spil bowling bliver væltet som en af keglerne, så er dette kun et billede på, at der kom et friskt pust udefra og absolut intet andet. Jeg kan kun beklage, hvis nogen har misforstået mit budskab, der er intet personligt i det, og det er ikke bare noget, jeg siger, for sådan er jeg ikke." Dette står i dag, fredag, i Per K. Kristensens læserbrev. Jeg vidste godt, at det var det, Per mente. Men jeg valgte med vilje at misforstå den, med det formål at vise, at vil man misforstå, så misforstår man. Derfor er det så vigtigt, at man bruger den korrekte retorik, når man vil ud med et budskab. Jeg tænkte i går aftes, torsdag, at jeg i dag, fredag, ville gribe knoglen og ringe til Per. For at lade ham vide, at jeg selvfølgelig godt var klar over, at han ikke mente min fysik, når han skrev bowlingkugle. I morges, idet jeg læste Pers læserbrev, tikkede en sms ind, om at Per gerne ville tale med mig. Jeg ringede til Per. Tror faktisk, at en af de første ting, jeg sagde var: "Se du kan jo godt". Med henvisning til dagens læserbrev. Per og jeg aftalte at mødes over en kop kaffe. Den har vi drukket i eftermiddag. Vi fik en rigtig god dialog, om hvor vigtigt det er at passe på brugen af jargon og ironi, for vi læser ikke alle ens. For Per var det vigtigt, at understrege over for mig, at han på ingen måde havde tiltænkt at bowlingkuglen skulle henvises til min fysik. Men at jeg var kommet ind fra sidelinjen og lagt dem ned. Jeg kender Per og ved, at han aldrig ville nedlade sig selv på dette niveau. Per og jeg talte om, at vi på en måde havde taget Peter Fröhlich råd til os. Vi tog dog ikke en kop kaffe med en politiker. Men med hinanden. Til kaffen serverede jeg en fredspibe (lakridspibe). Inden vi skiltes, med humøret i top, måtte jeg lige pointere over for Per, at jeg altså havde flere huller end en bowlingkugle. Per og jeg kunne have valgt at lade vores debat køre i avisen, men vi gik begge til hovedet i stedet for røven. Det respekterer jeg Per rigtig meget for. Han kunne have fortsat bag sin skærm, men han rækkede hånden ud til en dialog. Det var der andre som kunne lære af. Så hvad har jeg så lært af alt dette? Jo, en kop kaffe og lakridspibe kan faktisk skabe dialog og forståelse.

Ærø

'Et par tusinde kroner': Folkemødet underdrev ø-coasters udgifter til havneleje

Annonce