Annonce
Fyn

Kerteminde Forsyning: Der vil altid være rotter i kloakken, uanset hvad vi gør

Så sent som i januar måtte Kerteminde Forsyning udbedre en rotteskade i kloakken i Fiskergade. Arkivfoto: Helle Nordström
I den evige kamp mellem mennesker og rotter ser det ud til, at rotterne fører lidt i øjeblikket.
Annonce

Kerteminde: Til alle tider har der været kamp mellem rotter og mennesker, og lige i øjeblikket er der noget, der tyder på, at rotterne fører lidt på point.

- Vi hører, at rotteplagen er voksende på landsplan, og det kan vi også nikke til, fortæller Joakim Krenz, plan- og projektchef ved Kerteminde Forsyning.

- Det kan hænge sammen med de nye regler for rottebekæmpelse, der er blevet indført. Man må ikke længere bruge gift i sammen omfang som tidligere.

Han bekræfter, at forsyningen har været nødt til at træde til for at løse rotteplage i Sønderstræde.

- Vi kørte en TV-inspektion og fandt, at der var noget, der så tvivlsomt ud. Derfor er der nu lukket af i begge ender af gaden, så det kun er spildevandet men ikke rotterne, der kan løbe frit, fortæller han.

Annonce

Kloakken bliver aldrig rottefri

Rygter har huseret, at det var efter en spuling af kloakkerne, at rotteproblemerne i Sønderstræde startede.

- Det kan jeg ikke afvise. Det er jo et gammel og svagt system, så det kan sagtens ske. Derfor laver vi TV-inspektion, når vi har spulet, og lapper de skader, vi får øje på. Men det er umuligt helt tiden at have fuldt styr på de kloakkerne i den gamle by, for de er op mod 50 år gamle, så der kan hurtigt opstå en lille skade. Og der skal ikke meget til, før rotterne kan slippe igennem, siger han.

- Der har altid været og vil altid være rotter i kloakkerne. Der er ikke engang garanti for, at Sønderstræde forbliver rottefri. For de kan jo også komme ind fra husene og ud i kloakkerne fra stikledningerne eller tagnedløb.

Han understreger, at folk ikke skal affinde sig med rotter i husene. Forsyningen træder til, hver gang de får en anmeldelse og sørger for at udbedre kloakken, så problemet stoppes.

- Man kan så desværre frygte, at de bare dukker op et andet sted, når vi har lukket grundigt af et sted.

Den gamle kloak i Kerteminde er på listen over renoveringsopgaver. Men det bliver først, når alle landsbyerne er overstået - Rynkeby er færdig, og næste gang bliver det Mesinge.

- Det ligger langt ude i fremtiden. Men hvis der er graverende problemer, kan det selvfølgelig blive nødvendigt at fremrykke en strækning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

GOG: Han bliver bare ved og ved

Ærø

Brand i container på HCC Bådeværft

Annonce