Annonce
Fyn

Kerteminde er væk fra observationslisten: - Der er stadig ikke nogen tegn på smittekæder

Fra 27. januar til 17. september har 7344 borgere fra Kerteminde Kommune ladet sig teste for coronavirus, og af dem har 31 vist sig at være smittet. Genrefoto: Mads Dalegaard
I de seneste syv dage har Kerteminde Kommune haft fire smittetilfælde af corona, og det betyder, at incidensen nu er under 20.
Annonce

Kerteminde: Kommunen er nu ikke længere på myndighedernes observationliste. I går (onsdag, red.) kom der ingen tal, men her var kommunen også væk fra listen. Ellers skal der kigges et par uger tilbage på forrige weekend, før Kerteminde har haft en incidens på under 20.

Kerteminde har gennem den seneste uge kun haft fire tilfælde, og incidensen nu er på 17 ifølge tal fra Statens Serum Institut.

Incidenstallet dækker over, hvor mange registrerede tilfælde af covid-19, der er per 100.000 indbyggere i løbet af den seneste uge. Hvis tallet overstiger 20, kommer kommunerne på bekymringslisten.

Anders Thønning Bjældager, konstitueret kommunaldirektør i Kerteminde, fortæller, at kommunen fortsat kun har enkelte nye tilfælde af coronavirus.

- Billedet ligner det samme, som vi har set gennem et par uger nu, at der en gang imellem dukker nye tilfælde op, men at vi stadigvæk ligger og svinger lige omkring et incidenstal på 20. Der er stadig ikke nogen tegn på smittekæder eller udbrud, siger Anders Bjældager.


Billedet ligner det samme, som vi har set gennem et par uger nu, at der en gang imellem dukker nye tilfælde op, men at vi stadigvæk ligger og svinger lige omkring. Der er stadig ikke nogen tegn på smittekæder eller udbrud

Anders Bjældager, konstitueret kommunaldirektør i Kerteminde Kommune


Annonce

Møder afholdes stadigvæk

På Kerteminde Kommunes hjemmeside og sociale medier har der løbende været opdatering om den nuværende situation med corona. Her opfordrer kommunen til at vise omtanke, holde afstand og overholde forsamlingforbuddet, der stadigvæk er på 100 personer for Kerteminde.

Anders Bjældager fortæller, at kommunen fortsat holder skarpt øje med tallene.

- Vi har stadig løbende møder med politi, beredskab, Sundhedsstyrelsen og kommunerne, hvor vi kigger på, om der er noget, vi skal vide eller handle på. Det har der ikke været nu, og det er der stadig ikke. Vi får selvfølgelig en henvendelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed, hvis de pludselig vurderer, at der noget, vi skal handle på, siger Anders Bjældager.

På resten af Fyn er Faaborg-Midtfyn fortsat højdespringer, da kommunen har en incidens på 54 med 28 tilfælde af COVID-19 den seneste uge. Odense følger efter og er også på observationslisten, da incidensen er 36 med 73 tilfælde de seneste syv dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Langeland For abonnenter

Restauratør skuffet over banker: - De burde støtte os, som de selv har fået støtte

Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Annonce