x
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kendt sydfynsk erhvervsmand død

Jens Sylvest kunne i december 2019 vise den kiste, han havde fået lavet af sin yndlingsbil - en Mercedes Adenaur 1952. Arkivfoto: Torsten Cilleborg

Haastrup: Den markante erhvervsmand Jens Sylvest (57) er død under en ferierejse i Egypten. Det bekræfter et nært familiemedlem.

Jens Sylvest drev firmaet Sylvest Trading, der handlede med kraner og brugt maskinel, og han var i fuld gang med at udvikle sin store erhvervsgrund på Banegårdspladsen samt et nyt butikscenter på Markedspladsen 7 sammen med ejendomsudvikleren Brian Schou fra K3 Ejendomme. Et projekt, som netop er blevet beskrevet i avisen torsdag.

Jens Sylvest var åben omkring, at han i en årrække har lidt af en hjertesygdom, der gjorde ham meget bevidst om sin egen dødelighed. Kort før jul kunne avisen således fortælle historien om, at han nu havde fået sin specialfremstillede kiste fragtet hjem fra Afrika. En model af hans yndlingsbil, en Mercedes Adenaur fra 1952.

I den forbindelse sagde han:

- Det er nu engang sådan, at det eneste, man kan være sikker på, når man bliver født, er, at man også dør. Døden er ligeså naturlig som livet, men folk vil jo ikke snakke om den. Jeg vil bare gerne være godt forberedt, så jeg ikke skal belemre andre med en masse planlægning, når jeg er væk, så det hele er gjort klar. Jeg skal brændes, og stedes i de ukendtes grav. Folk har rigeligt besvær med mig, mens jeg er i live. Det møje med at gå og passe mig, når jeg er væk, skal de ikke have, sagde han.

Æret være Jens Sylvests minde.

Jens Sylvest kunne i december 2019 vise den kiste, han havde fået lavet af sin yndlingsbil - en Mercedes Adenaur 1952. Arkivfoto: Torsten Cilleborg
Jens Sylvest kunne i december 2019 vise den kiste, han havde fået lavet af sin yndlingsbil - en Mercedes Adenaur 1952. Arkivfoto: Torsten Cilleborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Min Mening: Hvor går grænsen?

Læserbrev

Debat: Støt handelslivet så seks tomme butikker ikke bliver til 76

Lokaldebat: I disse corona-tider er der tid til at reflektere over mange ting. En af disse er butikker. Som Faaborg er nu med mange lukkede på grund af coronaen og en mennesketom gågade samt andre steder, så kunne det være, folk skulle tænke lidt eller meget over brugen af indkøb på webshops. Det udvikler sig konstant i stigende grad. Hvis det bliver ved med at udvikle sig, så bliver Faaborg en meget tom og trist by, hvilket også vil have en effekt på et dalende antal turister. Denne tomhed har vi allerede nu fået et eksempel på. Så fremover: Handl lokalt i de fysiske butikker, så vi bevarer handelslivet. Hvis der er ting, man ikke kan købe her, så er det måske nødvendigt med køb på webshops. Forestil jer for eksempel en Open By Night uden butikker eller en almindelig hverdag med tomme lokaler. Det bliver en trist vandring igennem byen. 2019 optalte jeg antal butikker med start Østergade og op ad Østergade til Torvet, Torvegade, Mellemgade, Vestergade og frem til Mellemgade med slutpunkt ved Hammer-Hansen. Der er steder, som er detailhandel, caféer, bodegaer og restauranter. Der var faktisk 76 åbne steder. Der var seks lukkede. Generelt dukker der hurtigt nye butikker op i de tomme lokaler i byen. I dag var der det samme resultat. Og så er der jo også lige de fyldte lokaler i Herregårdscentret plus seks supermarkeder. Vi har et rigt handelsliv i Faaborg. Støt det og gå udenom webbutikker og ind i en fysisk lokal butik, så de seks tomme lokaler ikke bliver til 76.

Annonce