Annonce
Langeland

Kendt restaurant i Lohals solgt: Kroejer Finn Kingo udvider sin forretning

Finn Kingo Andersen vil drive café og spisehuset videre i samme ånd som sine forgængere, men med et par udvidelser. Foto: Michael Lorenzen
Ejeren af Tullebølle Kro, Finn Kingo, overtager Jans Café og Spisehus i Lohals fra Jan og Jakobine Dinsen, der går på pension. Finn Kingos største bekymring er, om han kan tiltrække arbejdskraft til Lohals, hvor han selv vil være til stede for at tage sig af gæsterne, mens han overvejer, om Tullebølle Kro kun skal have åbent for forudbestilte selskaber.

LOHALS/TULLEBØLLE: Kroejer Finn Kingo Andersen satser nu også på den allernordligste del af Langeland. Han har netop købt Lohals-restauranten Jans Café og Spisehus fra Jan Dinsen, og oveni handlen følger grillbaren på havnen nogle få skridt derfra.

Finn Kingo Andersen har haft et godt øje til både café/spisehus, der har en stor terrasse med udsigt direkte til havnen, og den tilhørende grillbar, og han køber stederne af Jan Dinsen, der snart fylder 75 år, og hans kone, Jakobine Dinsen, som er på vej mod de 65 år. De går begge på pension efter at have drevet stedet i 13 år.

- Det er en stor ære, at Jan har villet sælge til mig. Stedet har et flot renommé, og de er kendt for at være gode til at tage sig af kunderne. Jeg vil forsøge at føre cafeen og spisehuset videre i den samme ånd, siger Finn Kingo Andersen.

Annonce

Han har lavet meget andet i sit arbejdsliv, er selvlært i den branche, der har med mad og drikke at gøre, og søger nu en kok til at stå for maden i caféen og spisehuset i Lohals. Finn Kingo Andersen vil tage sig af gæsterne, mens hans store søn, Kim, skal passe grillbaren.

Drosler ned i Tullebølle

Selv om du vil få hjælp, så lyder det af meget, når du også driver Tullebølle Kro. Kan du overkomme det hele?

- Ja, det skal jeg kunne, og det kan jeg. Der vil ske nogle ændringer på Tullebølle Kro, der betyder, at jeg ikke behøver være der så ofte. Det har vist sig svært at drive spisested med a la carte der. Jeg tror, at det hænger sammen med, at mange turister kører direkte til det sommerhus, de har lejet, og når de er nået frem til kysten, er det svært at få dem til at tage til for eksempel Tullebølle, siger Finn Kingo Andersen.

Derfor overvejer han , om han fremover skal drive Tullebølle Kro som et sted til forudbestilte selskaber.

- Det kan være barnedåb, konfirmation, bryllupper, fødselsdage eller begravelseskaffe, men så har jeg da også et tilbud, der dækker alt fra vugge til grav, tilføjer han.

Finn Kingo Andersen har allerede istandsat en del af Tullebølle kro, men hvad der skal ske med krobygningens værelser, vil han ikke udtale sig om lige nu. Finn Kingo Andersen har bagved kroen en privat bolig, der hører med til kroen, som han købte i 2019. Han bliver boende i Tullebølle, selvom han udvider til Lohals.

Jakobine og Jan Dinsen har haft 13 gode år med café og spisehus. De seneste år har dog også været travle. Nu sælger parret til Finn Kingo Andersen (t.h.). Foto: Michael Lorenzen

- Det kan sagtens lade sig gøre. Der er jo kun 20-25 minutter herop til Lohals i bil. Jeg er mere spændt på, om jeg kan få noget personale, herunder unge mennesker til at tage turen til Lohals, siger han.

Annonce

Udvide åbningstider

Jans Café og Spisehus i Lohals har typisk åbnet sæsonen til påske og så kørt sommeren igennem og ind i september. Midt på den første efterårsmåned er der så sagt tak for i år.

Finn Kingo Andersen vil prøve at udvide noget, så man også kan komme på restauranten på Lohals Havn i de mørkere måneder.

- Jeg vil give det en chance i vinterhalvåret med tre åbningsdage om ugen - fredag, lørdag og søndag. Og ellers skal der være fuldt åbent, som Jan og Jakobine har haft det, fra påske og til midten af september, nævner han.

Fakta

Gennem sit arbejdsliv har Finn Kingo Andersen blandt andet arbejdet i en slagterforretning i Odense, på slagteriet Expo i Odense, han har været portør på OUH, han har haft bilforretningen Kingos Auto i Odense, og han har malet skibe på Lindøværftet.

Tullebølle Kro blev solgt på tvangsauktion i februar 2019 og efterfølgende solgt til Finn Kingo Andersen.

Nu overtager han Lohals-restauranten Jans Café og Spisehus fra Jan og Jakobine Dinsen, der går på pension, og oveni handlen følger grillbaren på havnen. 


På menukoret vil Finn Kingo Andersem gå i gang med et par nyskabelser.

- I to måneder vil jeg køre med to slags buffeter. Der skal være en med fisk og en med grillretter, oplyser den nye ejer.

Jan og Jakobine Dinsen sagde farvel med afskedsreception 30. september. Foto: Michael Lorenzen

Restauranten og grillbaren i Lohals får et fællesnavn, oplyser Finn Kingo Andersen. Det bliver "Marina Grill og Skaldyr".

Finn Kingo Andersen har lige som sin forgænger et godt øje til flotte effekter og har også købt dette gamle kasseapparat. Foto: Michael Lorenzen

Annonce
Svendborg

Tag kandidattesten her

Sport For abonnenter

Fem kilometer i Ommel med løbestjernen Abdi Ulad: - Jeg har altid søgt at være selvstændig

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Herregård på Sydlangeland i stor udvidelse: Ferielejligheder, mikrobryggeri, røgeri og stor hal til konferencer og fester

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Lynchstemning i jollehavnen efter stortyveri: - Det er frækt ad helvede til!

Faaborg-Midtfyn

Tomgangsbøder udløser heftig debat: Der er én årsag til, Fyns Politi ikke vil rykke ud

Debat

Klumme: Nu falmer skoven og snart er der kommunalvalg

Debat

Læserbrev: Netto på havnen - naturligvis

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mathias forsyner Odenses finere restauranter med unikke urter og grønt: Nu vil han også sælge grøntsagskasser

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Langeland

Debat: Hvem vil bo på en ø uden en akutmodtagelse inden for rimelig rækkevidde?

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv For abonnenter

Anders Borring har solgt sin virksomhed for over 500 millioner kroner: Nu vil han hjælpe fattige kvinder og børn

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Erhverv

Som borgmesteren fik den bygget: 'Borgen' på lystbådehavnen skal have det oprindelige udtryk

Langeland For abonnenter

Ingen annoncekrig fra Rema: Vi siger bare tak for støtten

Kultur

Prosa, Pilgaard og Pape: Fem grunde til at du skal til litteratur-festival i Svendborg

Annonce