Annonce
Erhverv

Overtages af kæde: Kendt Odense-hotel skifter navn og ledelse fra nytår

Radisson-navnet forsvinder fra H.C. Andersen Hotel. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Fra nytår bliver H.C. Andersen Hotel midt i Odense en del af Comwell-kæden, som også skal drive Odeon.

Et af Fyns største hoteller skifter navn og ledelse.

H.C. Andersen Hotel i Odense skal fra 1. januar drives af Comwell-kæden, der i forvejen driver 16 hoteller i Danmark og Sverige. Hotelkæden skal også drive kongresdelen af musik- og teaterhuset Odeon ved siden af hotellet.

Hotellet er ejet af ejendomsmanden Jens Belling fra Middelfart, og hans selskab har hidtil selv stået for driften af det. Nu overtager Comwell ansvaret og personalet, mens Jens Belling fortsat vil være ejer af bygningerne.

- Comwells overtagelse af driften er det rigtige for os, medarbejderne, gæsterne og Odense. Comwell er en af sværvægterne på det danske møde- og konferencemarked og vi sikrer, at H.C. Andersen Hotel og Odeon forbliver en stor spiller i Odense, som kan tiltrække flere og store konferencer til Odense med deres afprøvede og stærke koncepter, siger Jens Belling ifølge en pressemeddelelse.

Annonce
Den nye direktør for H.C. Andersen Hotel, Ninna Stæhr-Petersen. Foto: Comwell

Fire år med minus

Han har i længere tid kæmpet med at få hotellets økonomi i form. Ifølge regnskaberne for H.C. Andersen Kongres Center A/S har det givet underskud i de seneste fire år - i 2018 var der et minus på 1,5 millioner kroner trods en god stigning i aktiviteten. Virksomheden skriver i regnskabet, at det især har problemer med omkostningerne i Odeon.

Hotellet, der i dag officielt hedder Radisson Blu H.C. Andersen Hotel, skifter navn til Comwell H.C. Andersen Odense.

34-årig ny direktør

De ansatte blev orienteret om skiftet mandag ved 15-tiden. Alle medarbejdere fortsætter i deres job, men ledelsen skifter. 34-årige Ninna Stæhr-Petersen, der i dag er hotelchef på Comwell Sorø, skal stå i spidsen for driften af hotellet, Odense Koncerthus og Odeon og får nu titel af hoteldirektør. I dag er Jens Pedersen direktør for hotellet.

Comwell har i forvejen to hoteller på Fyn - Comwell Middelfart og Comwell Kongebrogården.

- Med overtagelsen får vi ikke alene vores tredje hotel på Fyn. Vi får også møde- og konferencefaciliteter med stor kapacitet og mange muligheder centralt beliggende midt i landet i Danmarks tredjestørste by. Det ligger helt i tråd med vores strategi om at ekspandere i de store byer, udtaler Comwells direktør Peter Schelde i pressemeddelelsen.

Borgmester Peter Rahbæk Juel udtaler i pressemeddelelsen, at overtagelsen er "rigtig god for Odense."

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra handlens parter.

Jens Belling vil ikke længere selv stå for driften af det store Odense-hotel. Arkivfoto.
Comwell skal også drive de aktiviteter i Odeon, som drejer sig om møder og konferencer. Arkivfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Langeland

Brittas bageri er stadig til salg: Men potentielle købere har fået afslag på at låne penge

Annonce