Annonce
Svendborg

Kendt maritimt mediehus forhaler: Farvel Esplanaden. Goddag Langeland.

Redaktør Martin Uhlenfeldt (tv.) og journalist Lars Emtekær vil i fremtiden dække det maritime Danmark og øvrige verden fra en herskabslejlighed tæt ved Rudkøbing havn. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Website med 80.000 unikke brugere udgår i fremtiden fra en herskabslejlighed ved Rudkøbings havnefront.

Magasiner og websites i Media Group Maritime Denmark forhaler vestpå. Farvel eksklusive Esplanaden i København. Goddag til udkik mod Det Sydfynske Øhav.

Flytningen betyder, at Det Blå Danmarks populære website Maritimedanmark.dk nu redigeres og udgår fra en herskabslejlighed i den smukke, gamle Strandgården i Rudkøbing. Fra redaktionens skriveborde og mødelokale er der direkte kik ud over havn og midtermole.

I det nærmeste bassin har Maritime Danmarks redaktør og medejer, Martin Uhlenfeldt, fået plads til sin lystbåd.

- Der er selvfølgelig noget økonomi i at flytte fra Esplananden og hertil, men på mange andre måder giver det også god mening for os, forklarer Martin Uhlenfeldt i en Koøjet-snak i de nye omgivelser:

- Der er sket en tyngdeforskydning i det maritime Danmark. Vi kommer nu tættere på nogle af de stærke klynger, der findes i provinsen, bl. a. her i Fyns-området med Svendborg som en stærk spiller, siger Martin Uhlenfeldt.

Han understreger, at flytningen til Langeland ikke medfører, at fx koncentrationen af store rederier i København får mindre dækning.

Redaktionen tæller nogle freelancere samt den faste medarbejder Lars Emtekær, der pendler fra Fyn. De to har i øvrigt en journalistisk fortid sammen på TV2’s erhvervsredaktion, hvor Uhlenfeldt var chef.

Martin Uhlenfeldt etablerede web-sitet Maritime Danmark i 2007. I dag er virksomheden vokset med bl. a. Fiskeri Bladet og i samarbejde med Bella Center også messen Danish Maritime Fair.

Alle produkter fra Maritime Danmark er gratis. Indtægterne kommer fra udliciteret annoncesalg på web og print. Web-sitet har hver måned 80.000 unikke brugere.

- Vi er glade for at være her og er blevet godt modtaget, siger Martin Uhlenfeldt.

Købmandsgårdens renoverede herskabslejlighed på 360 kvm er stor nok til, at Martin Uhlenfeldt også privat har slået sig ned i Rudkøbing.

Samlet husleje: 9500 kr.

Annonce
Strandgårdens 360 kvm. store underetage og dele af en sidefløj er nu domicil og privatbolig for Maritime Danmarks redaktør, Martin Uhlenfeldt. Den velholdte og klassisk smukke købmandsgård ved Rudkøbings havnefront ejes af trælasthandler Frits Feodor Nielsen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Tagsten og tagsten er ikke det samme

Lokaldebat: I Teknik- og Erhvervsudvalget var der i sidste uge en ophedet debat i et ellers uskyldigt dagsordenpunkt på en igen meget lang dagsorden – en sag, der nu skal drøftes på det kommende byrådsmøde. Emnet handler om en dispensation fra en gældende lokalplan, hvor en bygherrer på et nyopført hus ønsker at anvende andre materialer end der er angivet i lokalplanen, og vil dermed afvige fra de byggematerialer nabohusene er opført med. Sagen handler om materialevalg i et konkret byggeprojekt. Bygherrer ønsker at anvende cementtagsten i stedet for for eksempel teglsten, som er et dominerende byggemateriale i lokalsamfundet. Der er allerede angivet masser af alternativer til teglsten i lokalplanen. Dog ikke cementtagsten. Giver Byrådet lov til dette nybrud, kan det sandsynligvis påvirke huspriserne i området, når der er et hus, der på den måde skiller sig ud med et radikalt andet materialevalg. Den samfundskontrakt, der er opstået mellem nuværende borgere i et lokalsamfund og byggemyndigheden, skal ikke udsættes for angreb hver gang der enten bygges nyt eller blot, fordi bygherre kan finde et alternativt produkt, der er billigere på markedet. Det kan hverken politikerne eller et lokalsamfund holde til i længden. At der er indskrevet teglsten i lokalplanen, som en blandt flere muligheder, handler ikke bare om at skabe bygningsmæssig harmoni i et lokalsamfund, men handler også om at fastholde en kulturhistorisk dimension – at teglindustrien har betydet meget på Sydfyn. Politikerne i Byrådet må stå vagt om denne lokale bygningskultur – og vise respekt overfor de naboer, der har overholdt lokalplanen. Alt andet er utroværdigt.

Annonce