Annonce
Svendborg

Kendt ansigt i front for ny dagligvareforretning

Edo Hasanbegovic bag afspærringen til grunden på hjørnet af Mølmarksvej og Vestergade, hvor en ny Rema 1000 åbner til næste sommer - med Edo som købmand. Foto: Michael Thorbjørnsen
Rema 1000-kæden har nu sat navn på ny købmand i butikken på hjørnet af Mølmarksvej og Vestergade, som står klar kort før sommerferien 2020.

Svendborg: Det har længe været kendt, at Rema 1000 åbner en ny butik på hjørnet af Mølmarksvej og Vestergade, hvor bulldozere allerede har jævnet den tidligere Jysk og Jem & Fix med jorden. Dermed er der gjort klar til opførelsen af en helt ny bygning, der skal huse den nye discountbutik, men det er først nu besluttet, hvem der skal stå i spidsen for Svendborgs nye og dermed fjerde Rema 1000 - og det bliver et kendt ansigt i den lokale detailhandel.

Rema 1000-koncernen har således som ny franchisekøbmand valgt 39-årige Edo Hasanbegovic, som i 11 år har stået bag Rema 1000 i Ørkildsgade.

- Jeg har ligesom flere andre skrevet og afleveret en ansøgning og dermed lagt billet ind på den nye butik, og jeg er så glad for, at Rema 1000 har valgt netop mig til at være den nye købmand.

- Helt overrasket er jeg dog ikke, da jeg ved, at Rema 1000 til opstart af nye butikker har for vane at vælge købmænd internt fra kæden, og da jeg har et godt lokalkendskab og har præsteret flotte resultater, havde jeg en god fornemmelse, siger Edo Hasanbegovic.

Da den norske koncern ikke tillader, at en købmand ejer mere end én butik, forlader Edo Hasanbegovic til marts sin butik i Ørkildsgade. Hvem, der i givet fald kommer til at overtage butikken her, er endnu uafklaret.

- Jeg havde efter 11 gode år i Ørkildsgade brug for nye udfordringer, selvom vi år efter år er steget i vækst og leveret flotte resultater. Jeg har dog i de seneste par år kunnet mærke på mig selv, at jeg havde brug for ny motivation og et nyt projekt, for jeg elsker at være med til at bygge noget nyt op, begrunder han sit skifte.

Annonce
Edo Hasanbegovic har som købmand og indehaver af Rema 1000 i Ørkildsgade vundet flere priser for både sine resultater og sit sociale arbejde med bl.a. at give job til unge med særlige behov. Her modtager han en statuette af borgmester Bo Hansen som vinder i Best of Svendborg i 2018. Han har også vundet en pris for Bedste Butik i hele Rema 1000-kæden. Arkivfoto: Michael Thorbjørnsen

Knap 40 medarbejdere

Edo Hasanbegovics nye butik, som bliver på i alt 1200 kvadratmeter, heraf 830 til selve butikken, forventes at stå klar lige før sommerferien 2020. Til sammenligning har Rema 1000 i Ørkildsgade 630 kvadratmeter med butik.

- Vi er ved at lande en aftale med en bygherre, der skal stå for byggeriet, som også inkluderer 90 gratis parkeringspladser, oplyser Edo Hasanbegovic.

- Butikken indrettes efter det nyeste indretningskoncept i Rema 1000-kæden, altså med bl.a. moderne betalingskasser og kølemøbler, inventar, som gør butikken lækker og overskuelig, samt LED-pærer, der giver et behageligt lys i forretningen. Der er på netop indretningen sket en stor udvikling, siden jeg åbnede i Ørkildsgade, og jeg glæder mig vildt til at skulle arbejde i en butik, hvor alt er indrettet med den nyeste teknologi, siger Edo Hasanbegovic.

Han beskæftiger i dag 34 ansatte i Ørkildsgade, inklusive ungarbejdere, og han forventer at skulle bruge en håndfuld mere i sin nye butik.

- Er ikke nervøs for konkurrencen

Med Rema 1000's ankomst til området omkring Svendborg Storcenter med både en Kvickly, Fakta, Aldi, Lidl, et par Netto'er samt en Spar indenfor knap to kvadratkilometer bliver der for alvor kamp om kundernes gunst.

- Jo, der skal knokles, men jeg er slet ikke nervøs. Min butik kommer til at ligge lige ved et af Svendborgs mest befærdede vejkryds. Dermed får vi unik synlighed, og med vores service og prispolitik er jeg sikker på, at forretningen nok skal blive en succes, siger Edo Hasanbegovic.

Han stopper efter planen i Ørkildsgade i marts, hvorefter han vil holde et par måneder fri med sin familie, inden han i juni kan begynde at sætte varer på hylderne i sin nye Rema 1000.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Kan vi holde klimamomentum?

Byrådet har sat rammerne for en visionær Klima- og Energipolitik og for en progressiv bæredygtighedsstrategi, som vil blive besluttet i byrådet i februar. Men har byrådet styrken og viljen til at holde momentum, når de store politikker og strategier skal føres ud i livet? Svaret er helt selvfølgeligt: Det er vores pligt! Med den massive opbakning der er blandt unge på arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner, og med det stigende pres der ligger fra en bred befolkning, der nu mærker konsekvenserne af vores levevis gennem de sidste 50 år, hvor sommeren bliver stadig varmere, vinden stadig stærkere og vandet meget voldsommere. Målene for en grøn omstilling er sat og skærpet i 2018. Vi skal som kommunal virksomhed i 2030 være dækket med 100 procent vedvarende Energi og allerede i 2025 være dækket med 75 procent. Det er en voldsom opgave, som vi endnu ikke har alle løsninger til at nå. Men politisk har vi sat en retning, som betyder, at vi har løftet os fra at være passive tilskuere til en katastrofal udvikling, til en handlingsorienteret kommune, som tager ansvar. Men også her vil den progressive del af beslutningstagere og befolkning møde modstand og skepsis. Der vil komme anslag mod dele af de mange løsninger, der skal til for at nå målene. Vi har set det, hver gang der skal rejses vindmøller, solcelleanlæg eller et biogasanlæg, og vi vil mærke det, når vi skal til at omlægge til mere et økologisk grønt køkken i institutioner. Vi vil opleve det i svære budgetforhandlinger, når der skal skaffes flere penge til at udskifte kommunens bilpark til elbiler, og det bliver rigtig svært, når vi skal finde et flertal i byrådet til at nedlægge vores kraftvarmeværk. Men det er den vej vi skal. Vi vil blive berørt af en grønne omstilling. Det vil få konsekvenser for vores levevis, men det er den vej, vi skal gå. Men det er ikke alene kommunen, der har en opgave der skal løses. Det er hjemme hos den enkelte borger, der skal energirenoveres, og forbrugsvaner skal ændres. Det er i landbruget, produktionen skal omlægges, og jordarealer skal tages ud af driften. Det er i erhvervene, der skal findes nye veje i en grøn omstilling. Det gode er, at rigtig mange initiativer allerede er sat i værk, men vi skal op i et helt andet gear for at nå de mål, vi har sat. Nationalt har regeringen - med dens støttepartier - taget et kvantespring med den nye klimalov, og vi har i Svendborg Byråd skabt bred enighed om de politikker, der skal til for at nå de satte mål. Nu skal det vise sig om byrådet magter opgaven.

Annonce