Annonce
112

Kender du kvinderne her? - politiet beder om hjælp til opklaring af kreditkorttyveri

En af de formodede tyve i gang med at hæve på et stjålet mastercard. Politiet har endnu ikke været i stand til at identificere hende og beder derfor om hjælp.
Tilbage i december fik en kvinde stjålet sin pung, og der blev efterfølgende hævet på hendes mastercard. De formodede gerningskvinder blev kort efter foreviget af et overvågningskamera, og nu har Fyns Politi offentliggjort billederne.

Svendborg: Hvem er de?

Det er spørgsmålet, som har fået Fyns Politi til at offentliggøre tre billeder fra et overvågningskamera.

Baggrunden er en sag fra 5. december 2019.

Her var en 79-årig kvinde fra på indkøb i kernen af Svendborg, og da hun på et tidspunkt befandt sig i Matas, opdagede hun, at hendes skuldertaske var blevet lynet op. Og at hendes pung med 4000 kroner i kontanter samt et betalingskort og mastercard var forsvundet.

Kort tid efter blev mastercardet brugt til at hæve 5000 kroner i Nordea i Svendborg - hvilket kun lod sig gøre, fordi der blev indtastet en korrekt kode.

Teorien er derfor, at de formastelige har afluret den 79-åriges kode, og det gode er så, at politiet faktisk har noget at gå efter i efterforskningen.

Optagelser fra et overvågningskamera ved Nordeas automat viser nemlig to kvinder i gang med at hæve penge - politiet har bare ikke været i stand til at identificere dem og beder derfor offentligheden om hjælp.

Fyns Politi kan kontaktes på telefonnummer 114.

Annonce
Kortet, som kvinden her hæver på, blev kort forinden stjålet fra en 79-årig kvinde fra Ærø.
Her ses kvinden med hætten fra en anden vinkel. Politiet er meget interesseret i at vide, hvem hun er, eftersom hun hæver på det mastercard, som kort forinden blev stjålet fra en 79-årig kvinde fra Ærø.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Medlemsdemokrati vigtigt for valg af kandidater

Fyns Amts Avis havde den 26.2. en mening om Enhedslisten. Dejligt! Desværre bruger Fyns Amts Avis linjerne til såvel at kalde os udemokratiske som at sammenligne os med DF! Det er skudsmål, jeg meget gerne vil være foruden. Ud over den stærkt usmagelige og usaglige associering med Stalin – en af historiens største massemordere, som Enhedslisten ikke har det fjerneste at gøre med – så er kritikken af vores listeopstilling vist også baseret på nogle antagelser, der måske fremmer læseværdigheden af en leder, men som desværre ikke bidrager til den generelle folkeoplysning. Her er måske grundlag for at tale om et tilbageskridt for demokratiet? Jeg vil ikke tale DFs sag, således heller ikke her, men lad mig beskrive Enhedslistens listeopstilling i nogle enkelte punkter: 1. Det er kun listestemmerne, der fordeles på partilisten. Det er altså kun de krydser, som er sat ud for Ø, der fordeles efter listen. Ved valget i 2017 udgjorde listestemmerne en tredjedel af stemmerne på Enhedslisten. 2. Det er Enhedslistens princip, at vi fører kollektiv valgkamp, hvor partiets politiske holdninger, snarere end de enkelte kandidater, er i fokus. 3. Det er vel rimeligt at konkludere, at dem som stemmer på partiet, frem for personligt, også er enig i den opstillingsliste partiet har. Ellers ville man vel stemme personligt? Hvorfor er det mere demokratisk at blive valgt på 50 eller færre personlige stemmer end på en generalforsamlings opstilling samt listestemmer? Kort sagt: Hvorfor er en listestemme mindre demokratisk end en personlig? Udvælgelsen af Enhedslisten Svendborgs kandidater foregår på denne måde: I sensommeren åbner vi for, at medlemmer kan melde deres kandidatur. På septembers medlemsmøde afholder vi afstemning om top 5 kandidater på listen. På generalforsamlingen i 2021 vil den resterende liste blive opstillet på baggrund af medlemmers kandidatur. Man er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte Enhedslisten Svendborg eller undertegnede, hvis der er andre spørgsmål der nager.

Annonce