Annonce
Navne

Ken ville være kok og er nu endt som brolægger

Selvom Ken Henrik Reiflin er nyuddannet brolægger hos Nordfyns Brolægning ved Søndersø, har han allerede 12 års erfaring. Foto: Anders Ranthe
Da Ken Henrik Reiflin gik ud af folkeskolen, troede han, han skulle være kok. Alligevel er det nu endt med, at han i dag som 38-årig kan kalde sig færdiguddannet brolægger.

Genklangen fra Ken Henrik Reiflins hammer spreder sig ud over en solbeskinnet Svendborg Havn, når den slår mod de brosten, der skal ende med at blive til en ny taxaholdeplads ved Frederiksgade.

Han har netop færdiggjort sin uddannelse som brolægger. Det var dog ikke en uddannelse, der umiddelbart faldt ham naturlig.

- Da jeg gik ud af folkeskolen, troede jeg, jeg skulle være kok. Jeg meldte mig direkte ind på kokkeuddannelsen, fortæller Ken Henrik Reiflin.

Desværre var det ikke bare sådan lige for ham at forfølge sin drøm. Som 13-årig begyndte han at ryge hash, hvilket endte med et længerevarende misbrug

- Jeg kunne ikke tage mig sammen til noget som helst i den periode. Jeg tågede rundt, og det endte desværre også med at gå ud over min uddannelse, fortæller Ken Henrik Reiflin.

Misbruget betød, at han måtte droppe kokkedrømmen. I 2004 lykkedes det ham at lægge hashen på hylden. Nu manglede han noget at give sig til.

- Jeg havde nogle venner inden for brolægningsbranchen, og de hjalp mig til at få en fod inden for branchen. Egentlig handlede det bare om, at jeg skulle have noget at give mig til, så jeg kunne tjene nogle penge.

For nylig var Ken Henrik Reiflin i gang med at brolægge en ny taxaholdeplads ved Svendborg Havn. Foto: Anders Ranthe

Det lykkedes ham at få et job hos det daværende Danbro Brolægning på Langeland. Herefter kom han til Nordfyns Brolægning ved Søndersø. I 2010 satte han dog karrieren som brolægger på pause for igen at prøve kræfter med kokkefaget.

Han tog uddannelsen, men fik ikke jobmæssigt fodfæste inden for faget. Derfor vendte han 2014 tilbage til Nordfyns Brolægning, og i dag kan han som 38-årig kalde sig færdiguddannet brolægger.

Annonce

Travlhed

Selv om det ikke var jobbet som brolægger, han så sig selv lave, dengang han stod med afgangsbeviset fra folkeskolen i hånden, er han blevet glad for det.


Jeg kan ikke trives ved at skulle sidde på et kontor hele dagen og kigge ind i en computer. Det har jeg for meget krudt i røven til.

Ken Henrik Reiflin, brolægger, Nordfyns Brolægning


- Det, jeg godt kan lide ved jobbet, er dels det fysiske arbejde, men også, at vi kommer ud til forskellige type opgaver. Jeg kan ikke  trives ved at skulle sidde på et kontor hele dagen og kigge ind i en computer. Det har jeg for meget krudt i røven til, siger Ken Henrik Reiflin.

Mens nogle brancher har oplevet nedsat beskæftigelse det seneste år, har han sammen med sine kollegaer haft rigeligt at se til. Som brolægger arbejder han normalt på større projekter. For eksempel har han været med til at brolægge den kommende letbane inde i Odense. Men det er også blevet til en del private henvendelser i den seneste tid.

Blå bog

Ken Henrik Reiflin, 38 år, født den 15. juli 1982. Opvokset de første 11 år på Ivar Huitfelds Vej i Odense, hvorefter han boede i Dyrup.

Efter 9. klasse startede han på kokkeuddannelsen på Kold College. I 2004 valgte han dog at tage jobbet som brolægger ved Danbro Brolægning og sidenhen Nordfyns Brolægning, hvorfra han også blev færdiguddannet den 12. marts 2020.

Bor i Skibhuskvarteret i Odense sammen med sin hund.

- Da landet lukkede ned, besluttede rigtig mange sig for at fremskynde en masse projekter. Det har vi kunnet mærke. Vi farer frem og tilbage til opgaver hele tiden. Under corona har vi også været ude og hjælpe folk, der skulle lægge ny indkørsel.

Særligt i de travle perioder, kan han godt mærke, at han arbejder i et underbemandet fag.

- En del springer fra jobbet som brolægger af forskellige grunde. Blandt andet på grund af arbejdstiderne. Man skal ikke vælge det her fag, hvis man frygter overarbejde, og det skyldes jo blandt andet, at der er mangel på brolæggere, pointerer han.

Annonce

Fællesskabet

Også den uformelle og nogle gange hårde omgangstone med sine kollegaer er noget, der kan skræmme de nye væk. Dog er det noget af det ved jobbet, Ken Henrik Reiflin værdsætter rigtig meget.

- Jeg synes, det er meget fedt, at man kan være på en arbejdsplads, hvor man kan sige tingene, som de er. Omvendt er der også plads til at grine ad hinanden, hvis en af os dummer sig. Det kan virke lidt barskt i starten, men man tilpasser sig. Som kollegaer er vi jo ikke i tvivl om, hvornår vi snakker alvor og snakker for sjov, siger Ken Henrik Reiflin.

Annonce
Fyn

Flere tog aflyst på Svendborgbanen

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Flere tog aflyst på Svendborgbanen

Annonce